Ексклюзиви
пʼятниця, 19 березня 2010 09:23

Помер найкращий футзаліст ХХ століття

Помер найкращий футзаліст ХХ століття

Президент московського міні-футбольного клубу "Динамо-Ямал" Костянтин Єрьоменко помер на 40-му році життя. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерела в медичних колах столиці. За словами співрозмовників агентства, причиною смерті відомого російського спортсмена стала серцева недостатність.

У четвер, 18 березня, Костянтин Єрьоменко грав у футбол на Малій спортивній арені "Динамо". О 18:30 йому стало погано. На машині "швидкої допомоги" президента МФК "Динамо" довезли в Боткінську лікарню, проте лікарям не вдалося його реанімувати.

Костянтин Єрьоменко народився 5 серпня 1970 року в Дніпропетровську. У 1995 році він закінчив Волгоградський державний інститут фізичної культури, а в 2005 році - Академію праці і соціальних відносин. З 1988 по 1990 роки Єрьоменко виступав у великому футболі. У 1990 році він перейшов у МФК "Механізатор".

У 1991 році Єременко став гравцем МФК "Діна". У складі цього клубу він вісім разів ставав чемпіоном Росії. Крім того, Костянтин Єрьоменко є семиразовим володарем Кубка Росії, триразовим переможцем турнірів Європейських чемпіонів, а також володарем Міжконтинентального кубка 1997 року і чемпіоном Європи 1999 року. Протягом семи років (з 1992 по 1998 роки) його визнавали найкращим футболістом сезону.

Єрьоменко визнаний найкращим гравцем в міні-футбол XX століття. Він є найкращим бомбардиром в історії збірної Росії з міні-футболу - на його рахунку 122 забитих м"ячі у 66 матчах. Крім цього Костянтин Єрьоменко встановив рекорд, забивши в цілому 1132 м"ячі в офіційних матчах.

Кар"єру футболіста Єрьоменко завершив у 2001 році. У 2002 році він став президентом МФК "Динамо-Ямал", з яким шість разів ставав чемпіоном Росії. У 2004 році Костянтин Єрьоменко став сенатором від Воронезької області в Раді Федерації.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Помер найкращий футзаліст ХХ століття ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути