Ексклюзиви
середа, 10 червня 2009 10:27

WBA може заборонити Чагаєву битися з Кличком

WBA може заборонити Чагаєву битися з Кличком

Російський важкоатлет Микола Валуєв зберіг звання чемпіона світу за версією WBA (Всесвітня боксерська асоціація). Валуєв повинен був захищати свій титул 30 травня в поєдинку з узбеком Русланом Чагаєвим, але цей бій зірвався через хворобу Чагаєва. За узбеком WBA зберегла статус "тимчасово недіючого чемпіона".

Бій Валуєва з Чагаєвим відмінила Федерація боксу Фінляндії. Медична комісія цієї організації виявила у Чагаєва гепатит B. Чагаєв у минулому володів титулом чемпіона світу WBA, але позбувся його в 2008 році, оскільки через травму Чагаєва захист цього титулу кілька разів відкладався.

Чагаєв був визнаний "тимчасово недіючим чемпіоном", а вакантний титул чемпіона WBA в серпні 2008 року виграв Валуєв. Перед запланованим на 30 травня 2009 року боєм обидва боксери називали себе "справжніми чемпіонами" WBA.

WBA планувала оголосити вердикт з приводу відміни бою Валуєва з Чагаєвим до 5 червня, але потім узяла ще декілька днів на ухвалення рішення.

Нинішній статус Чагаєва може бути переглянутий. При цьому узбецький боксер навряд чи отримає від WBA дозвіл на бій з Володимиром Кличком, який запланований на 20 червня. Ні Чагаєв, ні Кличко, ні їх представники не зверталися в WBA з проханням дати дозвіл на цей поєдинок.

За матеріалами Лента, Fightnews

Зараз ви читаєте новину «WBA може заборонити Чагаєву битися з Кличком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути