неділя, 09 грудня 2018 11:09

Вихід у чвертьфінал Ліги чемпіонів і язик Ващука – "Динамо" здолало "Ланс"

Вихід у чвертьфінал Ліги чемпіонів і язик Ващука – "Динамо" здолало "Ланс"
Нападник Ланса Владімір Шміцер скорочує відставання в рахунку

9 грудня 1998 року грався останній тур Ліги чемпіонів. Французький "Ланс" приймав київське "Динамо". На той час в турнірі було лише 6 груп. Переможці виходили в чвертьфінал. Ще дві команди відбиралися з тих, хто посів другі місця.

В групі, де виступали динамівці, про вихід із другого місця не йшлося. Всі команди втрачали бали. Перед заключним туром кияни і французи мали по 8 очок, "Панатінаікос" – 6, лондонський "Арсенал" – 5. Якби "Динамо" і "Ланс" зіграли би внічию, а греки перемогли – саме вони би вийшли із групи. Тому всі окрім "Арсенала" мали грати на перемогу.

Матч для киян розпочався дуже вдало. Каладзе вивів Шевченка сам на сам із голкіпером Вармюзом. Захисник Дею збив Андрія й отримав червону картку. Господарі залишилися в меншості.

На радощах він упав біля штанги й довго показував усім язика

Найреальніший шанс відкрити рахунок утратив у першому таймі все той же Шевченко. Андрій отримав м'яч просто по центру карного майданчика, побачив, що воротар виходить і спробував його перекинути. На жаль, влучив у штангу.

Утім після поновлення гри кияни свого досягли. Ребров підправив м'яч після подачі кутового, а Каладзе замкнув пас на дальній штанзі – 0:1.

За кілька хвилин Ребров небезпечно бив із кута карного майданчика, але голкіпер, витягнувшись у струнку, зумів відвести небезпеку. Трохи згодом Шевченко виходив сам на сам із голкіпером із лівого флангу, але не зумів переграти його.

Французи пішли вперед і хтось із нападників артистично впав перед карним майданчиком "Динамо". Суддя Любош Міхел падіння проігнорував. Кияни пішли в контратаку і після пасу Белькевича відзначився центральний захисник Владислав Ващук. На радощах він упав біля штанги й довго показував усім язика.

І навіть це ще було не все. Французи таки здобули право на штрафний, який немов рукою закинув у дальній верхній кут воріт Шовковського чех Владімір Шміцер.

Після цього господарі вже не мали моментів. На відміну від них Андрій Шевченко двічі виходив сам на сам із Вармюзом. Перший момент Андрій змарнував, а другий таки реалізував – 1:3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це зірка, що сходить" – Андрій Шевченко справив враження на скаута "Мілана"

Кияни вийшли в чвертьфінал, де переграли "Реал" – 1:1 в Мадриді й 2:0 в Києві. І лише в півфіналі завдяки несамовитому фарту суперника поступилися мюнхенській "Баварії" – 3:3 і 0:1.

Зараз ви читаєте новину «Вихід у чвертьфінал Ліги чемпіонів і язик Ващука – "Динамо" здолало "Ланс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути