субота, 05 квітня 2008 18:20

Визначилися переможці конкурсів Зіркового вікенду Суперліги

Після першого дня Зіркового уікенду, який відкрили кращі представники дублюючих команд Суперліги, розпочалася основна частина великого шоу. За традицією подібних подій перед Матчем зірок відбулися три конкурси.

Першими змагатися вийшли кращі розігруючі. Конкурс захисників передбачає, що учасник на час продемонструє вміння вести м"яч, обводячи перешкоди у вигляді муляжів суперників; далі виконати дві передачі у цілі (одна пряма, друга об підлогу); потім закинути м"яч з лінії штрафних, і, нарешті, провести м"яч до іншого кільця, завершивши прохід результативно.

У цьому конкурсі взяли участь Артем Буцький ("Сумихімпром"), "Пух" Джетер (БК "Київ"),Уайкін Келлі ("Хімік") та Максим Вільховецький ("Дніпро"). В результаті, з великим відривом у фінал вийшли Буцький і Вільховецький. У вирішальній спробі Максим випередив свого суперника лише на 2 десяті секунди.

Далі було проведено змагання снайперів у вмінні якомога влучно виконувати 3-очкові кидки. У конкурсі взяли участь Сергій Гладир (МБК "Миколаїв"), Томас Делінікайтіс ("Азовмаш"), Ростислав Кривич ("Сумихімпром"), Маркус Фейсон (БК "Київ"), Єгор Мещеряков ("Азовмаш") і Павло Ревзін ("Черкаські мавпи").

Конкурсантам треба була виконати по п"ять кидків з п"яти точок на дузі, кожне влучання оцінювалося у 1 бал, окрім останнього м"яча кожного рубежу - за нього давалося 2 бали. В півфінал з показниками 20 і 19 вийшли представники Маріуполя - Делінінкайтіс і Мещеряков. У фіналі більш високий Єгор переміг "штатного снайпера" команди Томаса - 16 проти 11 пунктів.

І нарешті мабуть найкрасивіша частина - конкурс кидків згори. Тут треба продемонструвати не лише вміння високо стрибати і забивати, а й фантазію у виконанні. У змаганні взяли участь Анатолій Дубнюк ("Пульсар"), Віталій Коваленко ("Будівельник"), Максим Корнієнко ("Дніпро"), Павло Улянко ("Львівська політехніка") та Олу Фамутімі ("Хімік").

Найбільш видовищними були спроби Коваленка і Фамутімі. Перший порадував кмітливим рішенням, використавши табло- покажчик 24-секунд у якості щита. Другий забив, перестрибнувши через свого партнера Келлі. В результаті, Олу і переміг у конкурсі з результатом 135 балів.

Федерація баскетболу України

Зараз ви читаєте новину «Визначилися переможці конкурсів Зіркового вікенду Суперліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути