пʼятниця, 10 червня 2011 10:00

Витрати на Євро-2012 ростуть як на дріжджах - закордонні ЗМІ

Витрати на Євро-2012 ростуть як на дріжджах - закордонні ЗМІ

За рік до початку чемпіонату Європи з футболу України переживає справжній "ціновий вибух", стадіони та інфраструктура починають поглинати мільйони. Про це пише ЛігаБізнесІнформ з посиланням на Financial Times Deutschland.

ЧИТАЙТЕ НА ТЕМУ: Мільйон гривень витратили на годинник до Євро-2012

В одному з найшикарніших київських готелів у ці дні представляють кубок, який отримає переможець ЧЄ-2012, тим самим даючи відмашку зворотному звіту перед початком цієї спортивної мега-події, запланованої на території відразу двох східноєвропейських держав - України та Польщі.

"Коли ми дізналися, що ЧЄ буде проводитися у нас, ми дуже зраділи - нарешті нашу країну стали сприймати як частину Європи", - говорить 45-річна Людмила Щербакова, що працює в кіоску поруч з найголовнішої будівництвом української столиці - стадіоном "Олімпійський". Тут буде проводитися фінал чемпіонату, додає автор публікації.

Спочатку говорилося, що від цього грандіозного спортивного заходу виграють не лише гості ЧЄ, а й самі українці. Однак, за останніми оцінками, українським платникам податків воно обійдеться в 9 млрд. євро.

"За рік до початку футбольного турніру все більше здивування викликає стрибкоподібне зростання витрат на його підготовку. Але ще більше невдоволення пов'язано з тим, що мешканці Києва не отримають ані обіцяних нових станцій метро, ??ні мостів, ні магістралей - навіть більшість нових автобусів буде ходити лише під час проведення чемпіонату".

ЧИТАЙТЕ НА ТЕМУ: Колесніков показав Львову швидкі з "тюнінгом" за 70 тисяч євро

Витрати ростуть як на дріжджах, зауважує видання: якщо попередній уряд закладав на будівництво "Олімпійського" в 2008 році 180 млн. євро, то в кінці травня цього року Кабмін схвалив проект фінансування об'єкта, що перевищує 427,9 млн. Аналогічно справа йде і з будівництвом арени в західно-українському Львові.

При цьому глузування й саркастичні зауваження у жителів країни викликають повідомлення про те, що, наприклад, адміністрація Донецька замовила 10 пересувних туалетних кабінок за 350 тис. євро.

Борис Колесніков, віце-прем'єр і міністр інфраструктури, має своє пояснення ситуації, що склалася: мовляв, попередня влада залишила після себе лише хаос, з яким належить справлятися прискореними темпами - а це вимагає підвищення витрат. На самого Колесникова сьогодні чиниться тиск. Інтернет-видання "Українська правда" нещодавно писало про те, що одна фірма, до якої нібито має відношення віце-прем'єр, накрутила ціни на будівництво "Олімпійського".

ЧИТАЙТЕ НА ТЕМУ: Колесніков і 1300 студентів перевірили "на міцність" харківський термінал

Як відзначає далі автор публікації, у столиці практично відсутнє житло для гостей середнього цінового рівня. Організатори були готові будувати 4-х і 5-зіркові готелі, однак у середньому та нижньому ціновому сегменті, за даними УЄФА, спостерігається брак приблизно 22 тис. місць. "Гостей з України та з Росії планується розміщувати в студентських гуртожитках з обстановкою брежнєвської епохи. Для туристів із Заходу вже сьогодні функціонують інтернет-сайти, на яких приватні особи пропонують квартири на час проведення ЧЄ - по 15-20 тис. євро за трикімнатні апартаменти класу "євро-стандарт".

Зараз ви читаєте новину «Витрати на Євро-2012 ростуть як на дріжджах - закордонні ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути