пʼятниця, 27 березня 2009 20:11

Віталій Кличко розповів всю правду про інцидент із затриманням

Віталій Кличко розповів всю правду про інцидент із затриманням

Величезного резонансу набув інцидент Віталія Кличка в аеропорту Франкфурта, митники якого висловили претензії українцю за те, що він не задекларував свого розкішного годинника та сумку.

Віталію, то що насправді сталося у Франкфурті?

Невдалий жарт (Сміється). Ось, що відбулося. Пояснюю. 25 березня був день народження у мого брата Володимира, і він вирішив цей день відсвяткувати у вузькому сімейному колі та відвідати концерт ACDC. Аби поздоровити брата та піти з ним на концерт, я прилетів з Києва до Франкфурта-на-Майні.Після паспортного контролю, працівники німецької митниці звернулись з запитанням, чи не ввожу я нічого забороненого до їхньої країни? На що я відповів, що вже багато років відвідую різні країни світу і добре знаю правила митного контролю, чітко їх дотримуюсь та нічого забороненого при собі не маю. Але митники звернули увагу на мою дорожню сумку Montblanc, що була на плечі та припустили, що її вартість може бути більше задекларованої вартості товарів, що ввозяться в Німеччину, тому й запитали про її ціну.

Довелось би піти по Франкфурту босоніж

Я пояснив, що давно подорожую з цією сумкою по всій Європі, тому навіть не можу одразу пригадати де й за скільки вона була придбана. Також митники запитали мене про годинник, який був у мене на руці. Я пояснив, що годинник, який я 2 роки тому отримав у подарунок як посол організації "Laureus World Award" від компанії "IWC". Вочевидь, цих пояснень щодо моїх особистих речей не було достатньо і працівники митниці їх залишили в себе до з"ясування обставин. Я зв"язав їх зі своїм адвокатом, який зараз займається цим питанням. Невдовзі цінні речі повернуться до свого господаря.

Чого домагатиметеся у суді публічного вибачення чи ще чогось?

Про суд мова не йде. Гадаю, що це непорозуміння, і воно буде вирішено за кілька днів. Я в цьому переконаний. Напевно, у такий спосіб німецькі охоронці кордону хотіли зі мною познайомитись, аби потім розповідати цікаву історію своїм родичам та друзям. Добре, що мої черевики, які коштують більше тисячі доларів, не впали їм в око, інакше довелось би піти по Франкфурту босоніж. А, зважаючи на те, що я з собою більше ніяких речей не брав, то і на концерт ACDC теж так би і довелося йти. Уявляєте собі таку картину – Кличко на концерті без взуття.
Переконаний, що це прикра помилка, яка, на жаль, отримала резонанс. Вже наступного дня зі мною зв"язався президент компанії "IWC" в Німеччині та повідомив, що готовий надати всі підтверджуючі документи того, що виготовлений у Швейцарії годинник був належним чином оформлений. А українські працівники міністерства закордонних справ також запропонували свою допомогу у вирішенні цього питання. Думаю, що це непорозуміння найближчим часом буде врегульовано, правда, не знаю, яким боком воно вилізе жартівникам. До речі, я встиг їм дати свої автографи.

Скільки часу відібрав у Вас цей інцидент?

Близько години. Тоді цей час був дорогоцінним, бо я поспішав на уродини брата. Та хочу додати, що я маю можливість захистити себе, а що ж тоді відчувають інші наші громадяни, у яких немає відомого прізвища та впливових зв"язків?

Turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко розповів всю правду про інцидент із затриманням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути