четвер, 26 березня 2009 18:04

Бій Кличка дивилося все село

Жителі селища Вільшана Городищенського району стверджують, що в ніч на минулу неділю в них ніхто не спав — дивилися трансляцію поєдинку Віталія Кличка з Хуаном Карлом Гомесом. У Вільшані Кличків називають земляками, кожен другий вважає себе їхнім родичем.

— Дід боксерів Родіон Петрович Кличко був родом із Вільшани, — розповідає селищний голова Володимир Яровий, 40 років. — Тут він познайомився з учителькою української мови Тамарою, яку направили в селище працювати. Зовні вона була невисокою, симпатичною, з рудим волоссям. Жінка розмовляла щирою українською мовою, гарно грала на гітарі.

Клички 1938 року переїхали в Смілу до батьків Тамари. Родіон працював у міліції, а Тамара в школі. У війну чоловік потрапив на фронт, але живим повернувся додому. У подружжя народився син Володимир — майбутній батько боксерів Віталія та Володимира.

Віталій Кличко приїжджав у Вільшану три роки тому. Подарував школі комп"ютери, передав свої чемпіонські боксерські рукавиці. Віталій побував біля пам"ятного каменю, де колись стояла хата його предків.

Боксеру подарували генеалогічне древо, що розповідає про рід Кличків. Відомо, що біля Вільшани був хутір Кличкове, заснований у XVIII ст. Там жив козак, який до себе в гості закликав усіх подорожніх. За це його прозвали Кличком.

У музеї є окрема кімната, експонати якої розповідають про рід Кличків.

Зараз ви читаєте новину «Бій Кличка дивилося все село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути