пʼятниця, 06 липня 2012 10:17

Вімблдон. Півфінали. Радванська стає польською героїнею, а Серена танцює від щастя
16

Фото: ФОТО: Reuters

У четвер, 5 липня, були зіграні півфінали в жіночій сітці Вімблдонського турніру.

У першому матчі зійшлися третя ракетка світу та дебютантка таких пізніх стадій на "Гренд Слемах" Агнешка Радванська з Польщі, та 8-а ракетка світу Анжелік Кербер з Німеччини.

Манера гри та складність сітки виводила у фаворити німкеню, але та не показала ні звичної стабільності у довгих розіграшах, ні глибини, не йшла перша подача.

Зате Радванська продемонструвала свою класичну тактику — несильні удари по кутам корту, вимотування суперниці, мінімум невимушених помилок. За два сети (6:3 6:4) Агнешка припустилася всього 6 (!) помилок. Перша подача була більш ніж достойною — 78% попадань. Усі три зароблених брейк-пойнти були реалізовані.

Радванська вперше у кар'єрі пройшла у фінал турніру "Великого шолому". Навіть якщо вона програє там, то стане другою ракеткою світу. Якщо переможе — отримає світову тенісну корону.

Востаннє польська тенісистка грала у фіналі Вімблдону в 1937-му році — це була Ядвіга Бенджейовська. У Відкриту еру (з 1968-го) жоден польський тенісист не проходив так далеко. Радванська вже стала національною героїнею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вімблдон. Квітова склала чемпіонські повноваження, Майер вийшов на Джоковича

Зважаючи як провела матч із Вікторією Азаренка американка Серена Вільямс, закрадається думка, що перемоги полякам не бачити.

Фантастичний показник із 24 рекордних подач навиліт, 45 активно виграних розіграшів забезпечили 4-разовій чемпіонці Вімблдону ще один фінальний матч — 6:1 7:6. Білоруска грала на межі можливостей: мало помилялась, стабільно подавала, вдало грала на сітці, але такий атакувальний натиск в жіночому турі не зміг би стримати ніхто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вімблдон. Джокович та Федерер розминались, поки Маррей "вигризав" перемогу

І в тонкої "розумниці" Радванської дуже мало шансів поборотися проти Серени, яка востаннє перемагала на Гренд Слемах два роки тому тут же — на Вімблдоні. Такої довгої перерви у великої чемпіонки не було вже 9 років.

Окрім того, разом із сестрою вони пройшли у півфінал парних змагань, де гратимуть з лідерами "посіву" Хубер та Реймонд.

Сьогодні будуть зіграні півфінали у чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Вімблдон. Півфінали. Радванська стає польською героїнею, а Серена танцює від щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути