Ексклюзиви
пʼятниця, 29 червня 2012 11:16

Вімблдон. 4-й день. "Чорний четвер" для українців та перша за 7 років трагедія Надаля
8

Рафа може готуватись до американських турнірів
Фото: ФОТО: Reuters
Лучіч згадала молодість
Фіш п'ять сетів грався із британцем Вордом
Маррею, схоже, в цьому році "щастить

Четвертий день Вімблдонського турніру довів, що цьогорічні змагання — одні з найнесподіваніших за останні роки. Хто б міг повірити, що вже у другому колі вилетить друга ракетка світу Рафаель Надаль чи колишня фіналістка Бартолі?

Окрім цих сенсацій, четвер 28 червня став "чорним" для українців.

Першою поганою звісткою стала гра Катерина Бондаренко проти сербки Ани Івановіч. В цілому рівна гра, інколи з перевагою українки, завершилась поразкою — 3:6 6:7. Причина: нестабільна перша подача та багато невимушених помилок на задній лінії. Наступний матч третього кола 14-а ракетка світу зіграє з німкенею Юлією Гергес.

Олександр Долгополов теж став автором неприємної міні-сенсації. Повівши у першому сеті 3:1, українець розслабився і злив гру французові Бруно Перу — 6:7 4:6 4:6. Ця поразка залишила глядачів без надцікавого матчу. У третьому колі Перу протистоятиме Браян Бейкер, який 7 років був поза туром через травму плеча. Зараз американець у чудовій формі, що продемонстрував проти досвідченого Ярко Ніємінена — 6:0 6:2 6:4.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вімблдон. Третій день турніру приніс чотири "жіночих" сенсації та перемогу Бондаренко

Ігровий день у чоловіків йшов до кінця — фаворити виходила до третього кола, затративши різну кількість сетів. Турнір продовжують Маррей, Цонга, Дель Потро, Феррер, Фіш, Роддік.І З сіяних бельгійцеві Ксав'є Маліссу програв лише 12-а ракетка світу Жиль Сімон.

На корт вийшли Лукаш Росол з Чехії та 2-а ракетка світу та 2-разовий чемпіон Вімблдону Рафаель Надаль. Перший же сет закінчився надважким тайбрейком на користь Надаля — 6:7. Він віддав цій перемозі настільки багато, що не помітив як програв дві наступні партії. У четвертій Рафа повернув своїй грі стабільність — 6:2, але п'ятий сет став спрвжнім шоком - 4:6. Іспанець вперше за 7 років вилітає на такій ранній стадії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вімблдон. Другий день турніру став нещасливим для шести росіян та двох ветеранів

100-а ракетка світу Росол полегшив шлях до фіналу Енді Маррею, який переміг хорватського гіганта Іво Карловіча. Тепер у цій частині сітки головними фаворитами залишились британець та француз Цонга.

У жінок три сети та 140 хвилин затратила Марія Шарапова. Цветана Піронкова змогла виграти другий сет у першої ракетки світу — 7:6 6:7 6:0.

Перемогли також інші фаворити: американка Серена Вільямс, минулорічна переможниця Вімблдону Петра Квітова, Вікторія Азаренка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вімблдон. Після першого дня вилетіли четверо сіяних чоловіків та 3 екс-перші ракетки світу

Сенсацією став виліт спеціалісту по траві Маріон Бартолі з Франції. 9-а ракетка світу програла хорватці Мір'яні Лучіч — 4:6 3:6. 129-а !!! ракетка світу, яка доходила до півфіналу Вімблдону ще у 1999-му гратиме з італійкою Робертою Вінчі. Після такої перемоги — досить легкий суперник для 30-річної хорватки.

Зараз ви читаєте новину «Вімблдон. 4-й день. "Чорний четвер" для українців та перша за 7 років трагедія Надаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути