вівторок, 26 червня 2012 11:19

Вімблдон. Після першого дня вилетіли четверо сіяних чоловіків та 3 екс-перші ракетки світу

У понеділок, 25 червня, на всю силу стартував найпрестижніший у світі тенісний турнір — Відритий чемпіонат Великобританії, або Вімблдон. Це третій у році турнір серії "Гренд Слем", проходить він на трав'яному покритті.

У чоловічому турнірі сталося декілька гучних сенсацій. Вибули одразу два представника топ-10 світового рейтингу.

Десята ракетка світу, американець Джон Ізнер, програв колумбійцеві Алехандро Фальї в 5-сетовому поєдинку — 4:6 7:6 6:3 6:7 5:7

Шостий сіяний, чех Томаш Бердих, програв колись перспективному латвійцю Ернесту Гулбісу в трьох сетах — усі на тай-брейку 6:7. Позаминулого року він грав тут у фіналі, а рік тому дійшов до четвертого кола. Навряд чи після турніру Бердих втримається на настільки високих позиціях.

Серед сіяних програли також італієць Андреас Сеппі (23) та іспанець Марсель Гранольєрс (24). Ці тенісисти більше тяжіють до повільних кортів, тому тут немає сенсації.

Фаворити свої матчі легко виграли: перша ракетка світу Новак Джокович обіграв колишнього лідера рейтингу 2003 року Хуана Карлоса Ферреро. Роджер Федерер програв лише три гейми Альберту Рамосу з Іспанії.

У жінок найбільшою сенсацією став виліт 4-разової переможниці та екс-першої ракетки світу Венус Вільямс. 32-річна американка програла Олені Весніній з Росії у двох сетах. Кінець кар'єри легендарної тенісистки не за горами.

Не пройшла у друге коло і Єлена Янкович із Сербії . У битві двох колишніх лідерів світового тенісу сильнішою була бельгійка Кім Клійстерс.

Міцний боєць та 29-а ракетка світу Даніела Хантухова сенсаційно програла 100-му номеру Джеймі Хемптон із США - 4:6 6:7.

Зараз ви читаєте новину «Вімблдон. Після першого дня вилетіли четверо сіяних чоловіків та 3 екс-перші ракетки світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути