неділя, 01 липня 2012 11:26

Вімблдон. 6-й день. Казашка встановлює фантастичний рекорд, а чоловіки зіграли "марафон"
9

У першому сеті Серена сіла "в калюжу"
Фото: ФОТО: Reuters
Ана Іванович не тільки красуня, але й боєць. Німка Гергес це відчула
Квітова програла Лепченко один гейм!!!
Пашек подумала, що могла би виграти й пошвидше
Шведова поставила "повний нуль" Еррані за 15 хвилин

У суботу, 30 червня, були зіграні матчі шостого дня Вімблдонського тенісного турніру. Вони остаточно сформували список із 16 найкращих у чоловіків та жінок. В цілому день пройшов без суперсенсацій, але був як завжди у цьому році несподіваним.

Найяскравіший та найдовший матч показали хорват Марін Чиліч та американець Сем Куеррі. 5 з половиною годин безкомпромісного силового тенісу, три тай-брейки та останній сет з 32 геймів...Кращим в розіграшах та атаці виявився Чиліч, який виграв 5-й сет з рахунком 17:15.

У жінок теж була своя "заруба". Несподівано для всіх серйозною перешкодою для Серени Вільямс стала китаянка Жи Женг. Перший сет вона виграла на тай-брейку, а на другий взяла перепочинок — 2:6. Третій сет продовжувався більше години. Більш стійка психологічно Серена довела його до перемоги 9:7.

Продовжує штампувати сенсації у жінок казашка Ярослава Шведова. Її жертвою стала фіналістка останнього Ролан Гаррос, 10-а ракетка світу Сара Еррані — 6:0 6:4. До того ж перший сет став історичним. Шведова стала першою у Відкритій ері (з 1968-го), хто виграв "золотий сет" - усі 24 розіграша в 6 геймах. Серені Вільямс у наступному колі буде непереливки.

Решта фавориток свої матчі третього кола виграли — Ск'явоне, Квітова, Азаренка, Іванович проходять далі. Успішно грає Таміра Пашек з Австралії. 37-а ракетка світу вибила непросту бельгійку Яніну Вікмаєр. В 4-му раунді вона зіграє з Робертою Вінчі. 29-річна італйка побила власний рекорд. Ще ніколи вона не виходила в турнірах Великого Шолому так далеко. Максимум — третій раунд.

У чоловіків продовжується казка американця Браяна Бейкера, який 7 років був поза кортом. У чотирьох сетах він переміг кривдника Олександра Долгополова — Бенуа Пера.

Закінчився турнір для переможця Рафаеля Надаля — Лукаша Росола, бельгійського таланта Давіда Гоффіна, японського проспекта Кеі Нішикорі та ветерана Енді Роддіка. Їх суперники були сильнішими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вімблдон. Олександр Долгополов не зміг обіграти француза

Уся Британія тримає кулаки за Енді Маррея. Він пройшов у 4-е коло після перемоги над кіпріотом Маркосом Багдатісом. Але це ще не той суперник, який має хвилювати шотландця.

Наводимо увесь список учасників 1\8 фіналу Вімблдону. У неділю, 1 липня, всі гравці отримали вихідний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вімблдон. Катерина Бондаренко вперше програла Іванович

Жінки (із топ-16 сіяних половина вилетіла раніше цього етапу ): Марія Шарапова (1) — Сабін Лісіцкі (15), Кім Клійстерс — Анжелік Кербер (8), Агнешка Радванська (3) — Каміла Джорджі, Марія Кириленко (17) — Шуай Пенг (30), Серена Вільямс (6) — Ярослава Шведова, Франческа Ск'явоне (24) — Петра Квітова (4), Таміра Пашек — Роберта Вінчі (21), Ана Іванович (14) — Вікторія Азаренка (2)

Чоловіки (із топ-16 сіяних половина вилетіла раніше цього етапу): Новак Джокович (1) — Віктор Троіцкі, Рішар Гаске (18) — Флоріан Маєр (31), Роджер Федерер (3) — Ксав'є Малісс, Денис Істомін — Михайло Южний (26), Давід Феррер (7) — Хуан Мартін дель Потро (9), Марін Чиліч (16) — Енді Маррей (4), Жо-Вілфрід Цонга (5) — Марді Фіш (10), Браян Бейкер — Філіп Кольшрайбер (27)

Зараз ви читаєте новину «Вімблдон. 6-й день. Казашка встановлює фантастичний рекорд, а чоловіки зіграли "марафон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути