четвер, 28 червня 2012 11:49

Вімблдон. Третій день турніру приніс чотири "жіночих" сенсації та перемогу Бондаренко
5

Новак Джокович переміг перспективного Раяна Харрісона зі США
Фото: ФОТО: Reuters
Чорна смуга в кар'єрі данки Возняцкі триває
Минулого року Каролін пройшла у 4-е коло
Кім хоче перевершити свій рекорд на Вімблдоні - півфінал
Кірстя опустила на землю Лі На. З Кириленко буде складніше

Третій день Вімблдону приніс достатню кількість несподіванок у жіночій частині турніру та жодної — в чоловічій.

Для України він ознаменувався другою перемогою. Почин Олександра Долгополова підтримала Катерина Бондаренко. У перенесеному матчі вона зі скрипом переграла 41-річну японку, колишню 5 ракетку світу, Кіміко Дате-Крумм — 5:7 6:3 6:3. У наступному раунді українка поміряється силами з екс-першою ракеткою світу Аною Іванович із Сербії. У професійному турі Катерина виграла усі два матчі проти Ани. Щоправда останній був аж у 2009-му році.

Щодо несподіванок, то найбільшою з них став програш 5-ї ракетки світу Саманти Стосур нідерландці Аранті Рус — 2:6 6:0 4:6. Рус, колишня №1 серед юніорів, ніколи не проходила далі першого кола на Вімблдоні. У третьому раунді на неї чекає 30-а сіяна Шуай Пенг з Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вімблдон. Другий день турніру став нещасливим для шести росіян та двох ветеранів

Безславно закінчила змагання 11-й номер рейтингу Лі На. Румунка Сорана Кірстя не мала з минулорічною тріумфаторкою "Ролан Гаррос" жодних проблем — 6:3 6:4. Далі гратиме з росіянкою Марією Кириленко (17 номер посіву).

Надважкий матч першого кола провела екс-лідер жіночого тенісу Каролін Возняцкі з Данїі. Два дні вона намагалася перемогти Таміру Пашек з Австралії. Сьома ракетка світу, Каролін втім не змогла здолати менш титуловану, але вправну на трав'яних покриттях суперницю — 7:5 6:7 4:6. Пашек, до речі, минулого тижня виграла турнір в Істбурні, а минулого року вийшла у чвертьфінал в Лондоні. Наступна суперниця — Алізе Корне з Франції.

Не виправдала сподівань словацьких уболівальників Домініка Цибулкова, 13 номер рейтингу. Чешка Клара Закопалова у стартовому ж раунді каменя на камені не залишила від чвертьфіналістки Вімблдону-2011 - 6:4 6:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вімблдон. Після першого дня вилетіли четверо сіяних чоловіків та 3 екс-перші ракетки світу

Продовжує перемагати іменита Кім Клійстерс. У другому раунді не встояла Андреа Хлавачкова. Третій раунд буде цікавим - Кім, яка жодного разу не тріумфувала в Лондоні, зіграє з Вірою Звонарьовою (12).

У чоловіків свої матчі виграли усі фаворити — Новак Джокович. Енді Роддік, Роджер Федерер, Рішар Гаске, Мілош Раоніч. Давід Феррер. Всім знадобилось лише по три сети.

Джокович та Федерер, основні претенденти на титул, зробили ще один крок до очної зустрічі в півфіналі.

Зараз ви читаєте новину «Вімблдон. Третій день турніру приніс чотири "жіночих" сенсації та перемогу Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути