середа, 04 липня 2012 12:38

Вімблдон. Квітова склала чемпіонські повноваження, Майер вийшов на Джоковича
12

Фото: Reuters

Восьмий день Вімблдонського турніру не обійшовся без несподіванок.

Центральним поєдинком по праву вважалася чвертьфінальна зустріч між шостою ракеткою світу, американкою Сереною Вільямс і діючою чемпіонкою турніру, чешкою Петрою Квітовою. За підсумками зустрічі Квітова склала з себе чемпіонські повноваження, програвши Серені 6:3, 7:5. Поєдинок тривав 1 годину 24 хвилини. Американка реалізувала 2 з 4 своїх брейк-пойнтів. На рахунку американки 13 ейсів без подвійних помилок і 27 віннерсів при 10 невимушених помилках. Квітова тричі подала навиліт, при цьому двічі помилилася на подачі, виграла 21 очко і припустилася 14 невимушених помилок.

У півфіналі Серена Вільямс зіграє з Вікторією Азаренко. Білоруська тенісистка у своєму поєдинку обіграла австрійку Таміру Пажек 6:3, 7:6. Азаренко зробила один брейк у першій партії, не дозволивши суперниці заробити жодного брейк-пойнта. Двічі Азаренко виходила вперед у другому сеті, і стільки ж разів австрійка відігравалася. Зламати опір Пажек Азаренко змогла лише на тай-брейку другого сету. Перед цим тенісистки провели на корті 1 годину 49 хвилин.

У ще одному чвертьфіналі зійшлися третя ракетка світу, полька Агнешка Радванська і 19-й номер світового рейтингу, росіянка Марія Кириленко. Матч тривав 2 години 50 хвилин. Перемогу здобула Агнешка з рахунком 7:5, 4:6, 7:5. Росіянка зробила п'ять брейків проти шести, а також дев'ять ейсів проти п'яти у польки. Марія виконала 52 "віннери" проти 36-ти у суперниці, при цьому припустилася 30 невимушених помилок проти 22-х. Зазначимо, що незважаючи на свій статус у світовому рейтингу, Радванська вперше в кар'єрі виходить у півфінал турнірів Великого шолома.

Суперницею Радванської стане німкеня Анжеліка Кербер, яка також вперше в кар'єрі виходить у півфінал Вімблдону. У чвертьфіналі Кербер обіграла свою співвітчизницю Сабіну Лісицькі 6:3, 6:7, 7:5. Анжеліка виграла перший сет, але в другому Лісицькі відновила рівновагу. У вирішальному Сабіна вела, але Кербер взяла чотири гейми поспіль, дотиснувши суперницю з п'ятого матчболу.

У чоловіків черговим чвертьфіналістом турніру став іспанець Давид Феррер, який в перенесеному через дощ матчі обіграв аргентинця Хуана-Мартіна дель Потро. Феррер захопив ініціативу з перших хвилин зустрічі і зумів забезпечити собі перемогу в трьох сетах - 6:3, 6:2, 6:3.

У боротьбі за півфінальну путівку Феррер зустрінеться з четвертою ракеткою світу, британцем Енді Мюрреєм, який у своєму матчі переграв хорвата Марина Чиліча - 7:5, 6:2, 6:3. Цей матч також був перерваний через дощ, 2 липня. В дограванні Енді впевнено розібрався із суперником за 2 години 10 хвилин загального ігрового часу.

Ще одну путівку в чертвертьфінал оскаржували німець Філіп Кольшрайбер, який займає 30-те місце в рейтингу АТР і 126-я ракетка світу, американець Брайан Бейкер. Перемогу здобув Кольшрайбер - 6:1, 7:6 (7:4), 6:3. Німецький спортсмен за 1 годину 55 хвилин зробив три брейки, у той час як Бейкер не зміг реалізувати жодного з п'яти брейк-пойнтів. На рахунку Кольшрайбера - 23 ейси, 4 подвійні та 12 невимушених помилок, а також 46 "віннерів". Бейкер 7 разів подавав навиліт, здійснив 3 подвійні і 17 невимушених помилок, заробивши при цьому 35 активно виграних очок. Зазначимо, що це перший в кар'єрі німця чвертьфінал на турнірах великого шолому.

Наступним суперником Кольшрайбер стане француз Жо-Вілфрід Цонга, який у своєму поєдинку обіграв 12-ту ракетку світу, американця Марді Фіша - 4:6, 7:6 (7:4), 6:4, 6:4. Це був ще один поєдинок, дограти до кінця який завадив дощ. В очному протистоянні тенісистів перевага на боці француза 3:0.

У ще одному поєдинку за місце в чвертьфіналі 29-й номер рейтингу АТР 28-річний німець Флоріан Майер добився перемоги над 19-ю ракеткою світу французом Рішаром Гаске - 6:3, 6:1, 3:6, 6:2. Таким чином, Майєру вдалося повторити результат Вімблдону восьмирічної давнини. Суперником німця в чвертьфіналі стане лідер світового рейтингу і чинний чемпіон турніру, серб Новак Джокович, який раніше обіграв співвітчизника Віктора Троїцькі.

Нагадаємо, раніше крім Джоковича свої путівки у чвертьфінал завоювали росіянин Михайло Южний і швейцарець Роджер Федерер.

Зараз ви читаєте новину «Вімблдон. Квітова склала чемпіонські повноваження, Майер вийшов на Джоковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути