четвер, 10 січня 2008 16:32

Відомому болгарському фігуристові Ставиському загрожує 10 років в"язниці

Обласний суд міста Бургас почав розгляд кримінальної справи проти дворазового чемпіона світу в спортивних танцях на льоду, екс-росіянина Максима Стависького. Його вважають винуватцем тяжкого ДТП, в якому загинула одна людина.

Катастрофа за участю Стависького сталася 5 серпня минулого року на чорноморському побережжі Болгарії. "Hummer", яким управляв фігурист, на високій швидкості виїхав на смугу стрічного руху, де зіткнувся з автомобілем "Honda", а потім і з "Audi".

23-річний водій "Honda" загинув на місці події, п"ять чоловік отримали поранення, зокрема 18-річна дівчина, яка тільки зараз починає виходити з коматозного стану.

При розслідуванні обставин інциденту з"ясувалося, що Стависький сів за кермо автомобіля після вживання спиртних напоїв, експерти визначили, що кількість алкоголю в його крові склала 1,29 промілі.

Батьки загиблого пред"явили до Ставиському позов про відшкодування моральних і матеріальних втрат у розмірі $ 400 тисяч. Захисники дівчини, яка з моменту катастрофи знаходиться в коматозному стані, пред"явили позов на $ 1,6 млн. Крім того, відповідно до чинного законодавства Ставиському загрожує від 3 до 10 років перебування за гратами.

Максим Ставиській з Албеной Денковою і своїми адвокатами знаходився в залі суду. Перед початком судового засідання Стависький сказав:

- Я дуже жалкує про подію, яка стала трагічною для багатьох людей.

Судовий процес проходить при підвищеній увазі болгарських ЗМІ. Чергове засідання намічене на 31 січня.

Максим Стависький народився 16 листопада 1977 року в Ростові-на-Дону, в 1996 році отримав громадянство Болгарії і почав тренуватися разом з Албеной Денковою. З 1998 року спортсмени є незмінними учасниками найбільших міжнародних змагань. Вперше звання кращої танцювальної пари планети болгарські фігуристи завоювали в 2006 році в Калгарі і підтвердили його в березні 2007 на чемпіонаті світу в Токіо. У історії фігурного катання Болгарії це вище досягнення.

Джерело: "Newsru.com"
Зараз ви читаєте новину «Відомому болгарському фігуристові Ставиському загрожує 10 років в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути