неділя, 22 січня 2012 13:46

Вболівальників зупиняли сльозогінним газом на Кубку африканських націй
17

Фото: Reuters

У суботу стартував Кубок африканських націй. Це головний футбольний турнір Африки серед збірних. Його приймають дві країни — Габон та Екваторіальна Гвінея. У змаганнях беруть участь 16 команд. Діючий володар Кубка Єгипет не зумів подолати відбірний турнір.

У матчі відкриття збірна Екваторіальної Гвінеї обіграла команду Лівії з рахунком 1:0. Він пройшов у місті Бата на 40-тисячному "Естадіо де Бата".

Турнір спричинив серед місцевого населення справжню футбольну лихоманку. Тисячі фанатів, які об'єдналися в один потік, просто увірвалися на території стадіонного комплексу. Поліція пустила в хід сльозоточивий газ, пише "Daily Mail".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екваторіальна Гвінея обіграла Лівію, Замбія перемогла Сенегал: стартував Кубок африканських націй

Люди у формі намагалися перевірити квитки кожного вболівальника. Черга рухалася надто повільно і натовп силою відкрив головні ворота. В теорії, щоб потрапити на сам стадіон фанатам таки доведеться пройти перевірку на наявність квитків.

Щоб уникнути потенційної трагедії та можливих жертв, ізраїльські радники з безпеки наказали місцевим правоохоронцям відкрити ворота навстіж.

"Все O`k, все O`k", - кричали ізраїльтяни. Місцева поліція виглядала знервовано та намагалась таки загородити вхід для вболівальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Француз очолив футбольну збірну Замбії

Щоб потрапити на територію комплексу транспортні засоби мали пройти через велетенський детектор металу. Всередині за порядком слідкували озброєнні до зубів патрульні поліцейські з собаками.

Чим ближче до початку, тим потік вболівальників на стадіон ставав більшим. Люди шикувалися у довжелезні черги. Незабаром відкрили ще одні ворота. Поки прибула підмога для поліції тиск вже спав. Цього разу все обійшлося.

Фінал турніру пройде 12 лютого у Габоні.

Зараз ви читаєте новину «Вболівальників зупиняли сльозогінним газом на Кубку африканських націй». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути