неділя, 01 вересня 2019 03:14

Василь Ломаченко вперше об'єднав три титули

 

Василь Ломаченко виграв за одностайним рішенням суддів – 119:108 двічі і 118:109 – у британця Люка Кемпбелла і до своїх двох титулів WBA (Super) і WBO додав ще й вакантний WBC у легкій вазі. Вже в наступному поєдинку, а ймовірніше – через один, Василь може позмагатися за звання абсолютного чемпіона світу з володарем титулу IBF. Ним наразі є Річард Коммі з Гани. Але 14 грудня він захищатиме пояс в бою із зухвалим американцем Теофімо Лопесом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко вже перевершує Мейвезера – екс-чемпіон світу

Ломаченко, як і очікувалось, мав повну перевагу над Кемпбеллом. За винятком хіба що стартових двох раундів. У п'ятому раунді він міг завершити бій – після удару по корпусу британець скорчився, пропустив ще декілька ударів, але від нокдауну його врятував гонг. В 11 раунді Лома таки відправив суперника в нокдаун після затяжної серії, але добити не зміг. Кемпбелл показав неймовірну стійкість, мужність і "дожив" до фінального гонгу.

Бій показав, що Василеві все важче нокаутувати природніх легковаговиків –вони всі переважають його в габаритах. І якщо в попередній ваговій категорії була серія із чотирьох "no mas" ("більше не треба"), то тут картина інша. Два з чотирьох поєдинки пройшли всю дистанцію, а в бою з Хорхе Лінаресом і взагалі Ломаченко вперше побував у нокдауні.

Приглядатися треба до чемпіонів із нижчих категорій

Висновок один: Василеві точно слід перестати заглядати у першу напівсередню вагу – до 63,5 кг. Туди він може спробувати зайти одноразово і виключно для історії – зустрітися колись в далекому майбутньому з відносно безпечним чемпіоном щоб підкорити четверту вагову категорію. Приглядатися треба до чемпіонів із нижчих категорій. Звісно, після того, як досягне цілі в цій – збере всі чотири титули за основними версіями. Джервонта Девіс, Мігель Берчельт, Лео Санта Круз, Гері Рассел – там вистачає з ким боксувати. І забути вже остаточно Майкі Гарсію.

Ломаченко в бою з Кемпбеллом утретє захистив титул WBA і вдруге – WBO. Всього у його списку 15 боїв – має 14 перемог, 10 нокаутів та одну поразку.

Зараз ви читаєте новину «Василь Ломаченко вперше об'єднав три титули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути