Ексклюзиви
неділя, 26 січня 2020 11:09

Валуєв відмовився битися з Віталієм Кличком за $2 млн

 

Російський гігант Микола Валуєв останній у кар'єрі бій провів у листопаді 2009 року – програв у німецькому Нюрнберзі британцеві Девіду Хею титул за версією WBA у надважкій вазі. Після того всерйоз заговорили про його бій з чемпіоном WBC Віталієм Кличком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брати Клички переписали історію боксу

26 січня 2010 року російський боксер в інтерв'ю газеті "Блик" зізнався, що Віталій Кличко запропонував йому $1 млн за бій проти нього.

- Він телефонував мені, питав, чи згоден я на його умови. Він мені запропонував той самий гонорар, який за бій з ним отримав його останній суперник американець Кевін Джонсон ($1 млн). Але для мене це неприйнятна пропозиція.

Невдовзі Кличко подвоїв розмір гонорару для Валуєва.

Валуєв ніколи стільки не заробляв, навіть будучи чемпіоном світу

- Ми продовжуємо переговори. Валуєв зробив велику помилку, підписавши контракт з Доном Кінгом (американський промоутер – gazeta.ua). $4 млн, які Валуєв хоче отримати з цього поєдинку, - неадекватна сума. Він ніколи стільки не заробляв, навіть будучи чемпіоном світу. Я роблю йому офіційну пропозицію - $2 млн. До того ж це шанс боксувати і за звання чемпіона світу, - повідомив Віталій сайту Liga.net.

Валуєв так і не прийняв поліпшену пропозицію і в ринг більше не виходив. У 2016 році він розповів, чому відмовився битися з Віталієм.

- На той момент я якраз втратив титул і у нас переговори відбулися, - сказав боксер офіційному сайту братів Кличків. - Вони були неофіційні. Ми з ним тет-а-тет розмовляли, це в Петербурзі було. У разі моєї перемоги я повинен був знову битися з Віталієм, на що я був згоден. Але, якщо б я знову виграв, я ще повинен був битися з його братом (Володимиром – gazeta.ua), потім знову з його братом, якби я виграв у його брата. З усією сім'єю Кличків. Я повинен був битися, поки б, зрештою, не програв.

Не домовившись з Валуєвим, Кличко провів шість успішних захистів титулу WBC і оголосив про завершення боксерської кар'єри в розпал Революції гідності – у грудні 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Валуєв відмовився битися з Віталієм Кличком за $2 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути