четвер, 15 березня 2018 11:09

Валентина Семеренко стала чемпіонкою світу з біатлону

Валентина Семеренко стала чемпіонкою світу з біатлону
Валя Семеренко стала уперше чемпіонкою світув 30 років

15 березня 2015 року в фінському Контіолахті українка Валентина Семеренко стала чемпіонкою світу з біатлону в одній із найпрестижніших дисциплін – гонці з масовим стартом.

Після першої стрільби Валя йшла лише десятою. Після другої трохи підтягнулася до лідерів – сьоме місце. Перегони очолювала Дар'я Домрачева. Але фатальною для лідера білоруської команди стала перша стрільба стоячи. Дар'я двічі схибила і відкотилася в кінець першого десятку. А майбутня чемпіонка знову стріляла влучно. Валентина першою пішла зі стрільбища, але її швидко наздогнали чешка Соукалова, німкені Хільдебранд та Пройс.

До вирішальної стрільби Пройс, Соукалова та Семеренко підійшли одночасно. Суперниці розпочали стрільбу, а українка витримала паузу. Першою помилилася чешка. Згодом – німкеня. Валентина відстріляла чисто й пішла зі стрільбища, маючи перевагу у 19 секунд.


Однак невдовзі Франциска Хільдебранд зламала лижну палицю й відстала від лідерів на 10 секунд.

До вирішальної стрільби Пройс, Соукалова та Семеренко підійшли одночасно. Суперниці розпочали стрільбу, а українка витримала паузу. Першою помилилася чешка. Згодом – німкеня. Валентина відстріляла чисто й пішла зі стрільбища, маючи перевагу у 19 секунд


Це ще було не все. На останньому відрізку Семеренко почала доганяти Франциска Пройс. Спочатку вона скоротила відстань до 12 секунд, а на знаменитій "контіолахтінській стіні" – взагалі 7 секунд.

Однак українка не дала себе перегнати. Вона першою дісталася фінішу. Сестра Вікторія хотіла подати їй український прапор, але Валя казала, що пізно її помітила.
– Та й суперники були близько, боялася, що доженуть, – пояснила чемпіонка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не команда, а просто ж...." - українська біатлоністка жорстко пройшлася по тренерах збірної


У загальному заліку Кубка світу з біатлону Валентина посіла третє місце, поступившись Дар'ї Домрачевій та Кайсі Макаряйнен.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Семеренко стала чемпіонкою світу з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути