понеділок, 21 квітня 2008 19:34

В останній день ЧЄ з важкої атлетики українці завоювали два малих "срібла"

Вчора в італійському Ліньяно Саббьядоро завершився чемпіонат Європи з важкої атлетики. В останній день чемпіонату українські атлети завоювали дві медалі.

Олексій Торохтій в категорії до 105 кг завоював мале срібло в поштовху. Атлет з Харцизька в першому підході взяв вагу 210 кг, потім невдало виконав спробу на позначці 217 кг і перезаявив вагу на 220 кг. Олексій, якому через місяць виповниться 22 роки, вагу 220 кг штовхнув легко, після чого він відправився відпочивати і стежити за виступом суперників. У результаті відразу три атлети показали в поштовху однаковий результат, і в силу вступило правило підрахунку ваги штангістів. Литовець Вісняускас виявився легшим за всіх і завоював мале золото, наш Олексій отримав срібло, а Олімпійський чемпіон росіянин Дмитро Берестов отримав "малу" бронзу і сумарну золоту медаль.

Торохтій в сумі набрав 395 кг і зайняв 5 місце. Результат 395 кг мали також поляк Долега і словак Тесовіч, які були легші за українця і зайняли відповідно третє і четверте місця.

Добре виступив в Італії Ігор Шемечко. Наймолодший учасник фіналу-"А" і один з наймолодших супертяжів, 21-річний атлет в ривку завоював мале срібло, взявши вагу 196 кілограмів. У поштовху Ігор показав 8-й результат (218 кг), а в сумі зайняв 6 місце.

Наш спорт
Зараз ви читаєте новину «В останній день ЧЄ з важкої атлетики українці завоювали два малих "срібла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути