пʼятниця, 03 жовтня 2008 21:14

В понеділок Польщу можуть позбавити Євро-2012, а уряду байдуже

В понеділок Польщу можуть позбавити Євро-2012, а уряду байдуже

УЄФА попередила уряд Польщі, що якщо керівництво Асоціації футболу цієї країни (PZPN) не буде відновлено в своїх повноваженнях до понеділка, то Європейський футбольний союз вирішуватиме питання про позбавлення Польщі права проведення Euro-2012.

Нагадаємо, що керівництво PZPN було усунене від виконання своїх обов"язків за рішенням Арбітражного суду олімпійського комітету Польщі у зв"язку з корупційним скандалом. Ініціатором розглядів став міністр спорту країни Мирослав Држевієски.

"У нашого терпіння є межі, - заявив спеціальний радник президента УЄФА Вільям Гайяр. - Якщо керівництво PZPN не відновлять в правах до понеділка, то ми почнемо обговорювати питання про можливість проведення в цій країні Euro-2012.

Ми не чекатимемо довше, оскільки в регламенті чітко сказано: право проведення чемпіонату Європи надається національній футбольній асоціації, а не уряду".

Відзначимо також, що FIFA у свою чергу погрозила дискваліфікувати польську збірну у відбірному турнірі чемпіонату світу-2010, якщо колишнє керівництво PZPN не приступить до виконання своїх обов"язків до ранку вівторка.

У відповідь прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про свою підтримку Мирослава Држевієски і призначеного за рішенням суду нового керівника PZPN Роберта Завлоськи.

"Іноді необхідно зайняти жорстку позицію і відстоювати її за всяку ціну, - приводить AP слова розділу уряду. - Я сподіваюся, що міністр спорту не звільнить Завлоськи. Навіщо нам потрібні ці відбіркові матчі, якщо після цього звільнення польський футбол, кінець кінцем, все одно програє?"

sport-express
Зараз ви читаєте новину «В понеділок Польщу можуть позбавити Євро-2012, а уряду байдуже». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути