Ексклюзиви
вівторок, 09 червня 2009 17:56

У 2010 році може з"явитися ще одна Формула-1

У 2010 році може з"явитися ще одна Формула-1

Значно загострюється небезпека безпрецедентного розколу в Формулі 1. Команди, які не підтримують ініціатив Макса Мослі, шукають організатора нової серії автоперегонів. Ним може стати Кармело Еспелета, керівник фірми, що обслуговує мотоциклетні перегони серії Мото GP.

Вісім команд-відмовниць ведуть переговори з керівником мадридської компанії

Dorna Sports, власником комерційних прав серії Мото GP, мотоциклетного аналогу Формули 1. На сьогодні ця фірма має штаб-квартиру в Мадриді та філії в Барселоні, Лондоні та Токіо. До обов"язків компанії належить розпоряджання правами на телетрансляції, реалізація газет, тематично пов"язаних з мотоперегонами, створення медійного образу мотоперегонів та продаж місця для реклами.

За попередньою інформацією, Еспелета дав згоду на організацію серії автоперегонів, в якій взяли б участь ті команди, що не погоджуються на обмеження ліміту бюджету. Якщо під егідою іспанської компанії буде створено нову формулу автоперегонів королівського класу, участь у ній можуть узяти всі провідні пілоти нинішньої Формули 1 та найвідоміші команди цієї серії.

З іншого боку, побутує думка, що таким чином команди, які не сприймають нововведень Макса Мослі, намагаються шантажувати президента FIA, а Еспелета їм у цьому вдало підігрує.

Як буде насправді, дізнаємося 12 червня, коли, згідно з вимогами FIA, ця організація має оголосити список учасників Формули 1 на сезон 2010 року.

За матеріалами Турнір, Sport.pl

Зараз ви читаєте новину «У 2010 році може з"явитися ще одна Формула-1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути