Ексклюзиви
середа, 15 жовтня 2008 14:41

Боси Формули-1 хочуть втричі скоротити бюджети команд

В середу були оприлюднені пропозиції президента ФІА Макса Мослі і власника комерційних прав на Формулу-1 Берні Екклстоуна щодо різкого скорочення витрат у Ф-1. Ці пропозиції обговорюватимуться командами чемпіонату, а також Мослі і Екклстоуном наступного тижня на спеціальній зустрічі в Женеві, повідомляє championat з посиланням на TheTimes.

У планах Мослі і Екклстоуна, стандартні двигуни введуть у Формулі-1 в 2010 році, а до 2013 року використовуватимуться нові силові блоки (двигун і коробка передач), оснащені наступним поколінням KERS і іншими системами збереження енергії. При цьому вартість розробки нових блоків буде істотно нижчою. Нові вузли стануть компактнішими, ефективнішими і при цьому споживатимуть менше палива.

Також Мослі і Екклстоун планують провести стандартизацію інших компонентів машин, розробка яких вимагає серйозних фінансових вкладів, але які при цьому абсолютно не сприяють підвищенню інтересу до Ф-1 з боку вболівальників. Мова йде про компоненти, існування яких сторонній спостерігач може навіть не підозрювати.

При цьому ФІА відзначає, що вона абсолютно відкрита до пропозицій команд - головне, щоб їхні ідеї вели до скорочення витрат і дозволяли приватним командам набувати нових вузлів по мінімальним цінах.

Мета Мослі і Екклстоуна полягає в тому, щоб з часом команди могли забезпечувати достатній бюджет за рахунок отримання доходів від телетрансляцій. Таким чином, командам Ф-1 повинно вистачати 40-50 мільйонів фунтів стерлінгів (70-90 мільйонів доларів) в рік. Це приблизно в три рази менше, ніж зараз.

Зараз ви читаєте новину «Боси Формули-1 хочуть втричі скоротити бюджети команд ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути