неділя, 22 липня 2012 14:34

Узєлков завоював титул інтерконтинентального чемпіона в Одесі

Узєлков завоював титул інтерконтинентального чемпіона в Одесі
В'ячеслав Узєлков переміг суддівським рішенням ФОТО: vringe.com

У суботу, 21 липня, в Одесі українець В'ячеслав Узєлков завоював вакантний титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO у напівважкій вазі.

Узєлков переміг у непростому поєдинку алжирця зі швейцарським паспортом Мохамеда Белкасемі, який живе у Німеччині. Гість із Фрайбурга приїхав в Україну перемагати, а не відбувати номер, влаштувавши конкурентний і напружений бій.

Працюючи комбінаційно по обох поверхах, більш активний Белкасемі у перших трьох раундах регулярно діставав В'ячеслава аперкотами та широкими правими через руку. Узєлков час від часу пробував придавити добре перекритого суперника, який поступається в потужності, але його успіхи були лише епізодичними.

Трохи краще українець провів 4-й раунд, а наприкінці 5-го навіть потряс Белкасемі двома лівими боковими. Часу добити опонента не вистачило - пролунав гонг на перерву.

Після гойдалок у 6-й і 7-й трихвилинці, де частіше потрапляв утомлений, але більш активний Мохамед, а традиційно статичний в атаці та захисті Узєлков проводив сильніші удари, 8-й раунд пішов у залік місцевому бійцеві. Він знову міцно зачепив стійкого суперника лівим гаком у підборіддя.

Белкасемі не загубився і взяв наступну трихвилинку, кілька разів скориставшись дірою під правий оверхенд. Більше того, В'ячеслав побував у ці хвилини на настилі рингу, втративши рівновагу, але пропустивши при цьому найсильніший удар зліва у підборіддя.

Рефері вирішив не відкривати рахунок. 10-й раунд знову вирвав Мохамед, а в передостанньому було складно віддати комусь із стомлених бійців перевагу: занадто часто клінчі псували картину бою. Господар рингу з останніх сил пішов уперед в заключні три хвилини, записавши його на свій рахунок.

Суддівське рішення: 114-114, 116-112, 115-113 на користь українського боксера, хоча, справедливішим результатом бою була б нічия.

Зараз ви читаєте новину «Узєлков завоював титул інтерконтинентального чемпіона в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути