понеділок, 09 квітня 2012 15:48

Юрій "Люблю Шахтер" Вакс — арбітру змінили ім'я у Вікіпедії

Після матчу "Шахтар" — "Динамо" сімферопольському арбітру Юрію Ваксу змінили ім'я і вид діяльності у Вікіпедії. В українському варіанті вільної енциклопедії до повного імені судді додали "Люблю Шахтер". У графі про вид діяльності Вакса замість "футбольний суддя" з'явився запис "продажний футбольний суддя".

Зранку 8 квітня сторінка Вакса мала нормальний вигляд. Всі "зайві" записи прибрали. Пізніше там з'явився об'ємний запис про матч "Шахтар" — "Динамо" з коротким викладом розвитку події, коментарями учасників самого поєдинку та експертами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибачте, але нічого коментувати я не буду" — Вакс

Нагадаємо, Юрій Вакс наприкінці першого тайму показав Денису Гармашу другу жовту картку і вилучив з поля. "Шахтар", граючи у більшості, переміг з рахунком 2:0. Представники "Динамо" та більшість експертів назвали вилучення динамівця незаслуженим. Сам Вакс від коментарів відмовився. Куратор суддівського комітету ФФУ П'єрлуїджі Колліна забороняє своїм підопічним спілкуватися з пресою.

Додамо, що Вакс став не першим арбітром, над ким познущалися у Вікіпедії. Можна сказати, що він ще легко відбувся. От на сторінці його іспанського колеги Іттуральдо Гонсалеса "фанати" додали дату смерті судді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакс показав Гармашу другу жовту картку за неспортивну поведінку

В англійській версії енциклопедії з'явився запис "Едуардо Іттуральдо Гонсалес (народився 20 лютого 1967 року в Арранкудіага, помер 11 жовтня 2011 в Дубліні, Ірландія)".

Іспанець судив матч відбіркового турніру Євро-2012 Ірландія — Вірменія. 11 жовтня в Дубліні вірмени поступилася ірландцям з рахунком 2:1. На 26-й хвилині Гонсалес помилково вилучив з поля вірменського голкіпера Романа Березовського. Існувала версія, що суддя отримав вказівки витягнути на Євро саме Ірландію. Наприкінці березня стало відомо, що Гонсалес завершив кар'єру через травму.

Зараз ви читаєте новину «Юрій "Люблю Шахтер" Вакс — арбітру змінили ім'я у Вікіпедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути