середа, 03 жовтня 2007 10:08

Помер чотириразовий олімпійський чемпіон Ел Ортер

На 72-му році життя через зупинку серця помер легендарний американський легкоатлет Ел Ортер, повідомляє "Коммерсантъ ".

Маючи хронічні і дуже серйозні проблеми із серцем і судинами, Ел досяг успіху в тому виді спорту, який вимагає колосальних навантажень. Будучи 19-річним юнаком, по суті, новачком у великому спорті, у 1956-му не злякався переповнених стотисячних трибун олімпійського стадіону Мельбурну і обіграв рекордсмена світу Форчуна Гордієна. На своїй третій Олімпіаді - у Токіо у 1964-му - Ортер переміг з важкою травмою грудного м"яза, такою, яку не могла заглушити і новокаїнова блокада. Самим виходом у сектор він шокував лікарів, які суворо заборонили йому не те що виступати, а просто робити різкі рухи. Четверте золото - у Мехіко у 1968-му - Ортер виграв з пошкодженням шийних хребців. Тоді програвший йому володар світового досягнення Джей Сільвестр сказав: "Якщо в секторі Ортер, мріяти про перемогу марно".

Ортер також встановив 4 світових рекорди - 61,10 м, 62,45 м (1962), 62,62 м (1963), 62,94 м (1964) - і став одним з трьох спортсменів (крім нього - Пауль Ельвстрем і Карл Льюіс), які перемогли в індивідуальних видах на 4 Олімпійських іграх.

Зараз ви читаєте новину «Помер чотириразовий олімпійський чемпіон Ел Ортер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути