понеділок, 24 січня 2022 12:53

Українським спортсменам рекомендували триматися подалі від росіян на Олімпіаді в Пекіні

Українським спортсменам рекомендували триматися подалі від росіян на Олімпіаді в Пекіні
Марія Ласіцкене і Ярослава Магучіх на Олімпіаді в Токіо. Фото: REUTERS

Українським спортсменам на Олімпійських іграх рекомендували уникати будь-яких контактів з представниками Олімпійського комітету Росії.

Українці мають триматися подалі від росіян, коли вони зі своїм прапором, розповів міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України затвердила склад на зимову Олімпіаду в Пекіні

"У нас була онлайн зустріч з усіма спортсменами й тренерами, як поводити себе у таких ситуаціях, коли будуть провокації, як це було на літній Олімпіаді. Всі спортсмени обізнані, вони знають, як себе поводити у таких ситуаціях. Вони не повинні стояти разом, коли стоять спортсмени з Росії зі стягом. Щоб вони не були разом. Вони повинні це знати. Ми над цим працювали. Після літньої Олімпіади не вперше зустрічалися зі спортсменами і це обговорювали",– заявив Гутцайт у коментарі "Суспільному",


2021 року розгорнувся скандал довкола легкоатлетки Ярослави Магучіх. Ярослава здобула бронзову нагороду на літніх Олімпійських іграх у Токіо.
Під час святкування українка обійнялася з росіянкою Марією Ласіцкене.

Схожий випадок був на Олімпіаді-2018. Тоді український фрісталіст Олександр Абраменко виграв "золото" й на п'єдесталі обійнявся з представником Росії Іллею Буровим.
Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 до 20 лютого. Україну представлять 45 атлетів у рекордних для нашої держави 12 видах спорту.

Зараз ви читаєте новину «Українським спортсменам рекомендували триматися подалі від росіян на Олімпіаді в Пекіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути