понеділок, 19 квітня 2010 18:17

Український клуб може замінити в КХЛ тольятинську "Ладу"

Український клуб може замінити в КХЛ тольятинську "Ладу"

Президент КХЛ Олександр Медведєв розповів, що в КХЛ може з"явитися київський "Будівельник", який замінить тольятинську "Ладу".

"Ми дуже зацікавлені в появі української команди в лізі. У наших київських партнерів теж є величезне бажання відродити хокейні традиції. Зараз узгоджуються останні формальності".

Крім того, президент КХЛ сказав, що в у Києві буде енхаелівський майданчик.

"Це буде своєрідний експеримент. У багатьох палацах спорту, де базуються клуби КХЛ, неможливо замінити льодову арену, а в нових містах є варіанти для маневру. Адже якщо буде прийнято рішення проводити олімпійський турнір у Сочі на маленьких майданчиках, доведеться подумати про внесення змін до регламент ліги".

За словами Медведєва, з остаточним складом учасників ліги стане зрозуміло до кінця місяця, але поки що варто орієнтуватися на 24 команди.

"Це оптимальна кількість для розподілу по конференціях та дивізіонах. Нових країн окрім України не очікуємо", - сказав президент КХЛ.

Щодо того, чому лігу залишить "Лада", Медведєв пояснив, що команда на сьогоднішній день не відповідає вимогам КХЛ і, і, швидше за все, буде грати у вищій лізі.

Також за повідомленням інформагентства "Шайбу-шайбу", генеральним менеджером "Будівельника" стане російський фахівець Олег Купріянов, який останні 15 років працював у системі магнітогорського "Металурга". Найближчим часом він займеться комплектуванням київського клубу. У минулому році Купріянов був нагороджений державною нагородою за великий внесок у розвиток уральського хокею.

Раніше повідомлялося, що Континентальна хокейна ліга і український хокейний клуб "Будівельник" з Києва підписали протокол про наміри. Згідно з цим документом клуб "Будівельник" має намір взяти участь у Чемпіонаті КХЛ в сезоні 2010-2011 років, виконуючи правила, передбачені локальними нормативними актами Ліги.

За матеріалами sports.ru, "Спорт-Экспресс"

Зараз ви читаєте новину «Український клуб може замінити в КХЛ тольятинську "Ладу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути