Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2007 16:25

Український екіпаж Салюк-молодший-Афтаназів виграв "Yalta Prime Rally-2007"

Український екіпаж у складі Олександра Салюка-молодшого і Адріана Афтаназіва став абсолютним переможцем етапу Кубка Президента України, етапу Чемпіонату України з авторалі і етапу Кубка Європи з ралі FIA European Rally Cup 2007, який цього року відбувалось під назвою "Yalta Prime Rally-2007".

Друге місце в обох заліках завоювали українці Володимир Петренко і Дмитро Яровенко, а бронзу розділили між собою росіяни Олександр Желудов і Андрій Русов - в заліку Кубка Європи, і Вадим Трутнєв та Іван Данилишин - в заліку Чемпіонату України.

У церемонії нагородження на набережній Ялти взяли участь перша леді країни – Катерина Ющенко, голова організаційного комітету "Yalta Prime Rally-2007", Президент Федерації Автомобільного спорту України, губернатор Запорізької області Євген Червоненко, віце-прем`єр уряду Криму Євген Михайлов, мер Ялти Сергій Брайко.

Авторалі в рамках проекту "Червоненко racing" проходить в місті Ялта, а також на трасах біля гори Ай-Петрі в районі Лівадії і на трасах біля Алушти.

У змаганнях брали участь понад 81 екіпаж з Грузії, Литви, Білорусі, Росії, Болгарії, Австрії, Швеції, Італії, Чехії, Узбекистану і України.

Протяжність трас цього року станвила 190 кілометрів звивистих доріг гірського Криму, з неповторними швидкісними ділянками, яким дано високу оцінку фахівцями Міжнародної Автомобільної Федерації.

Спеціальним гостем змагань став легендарний "Літаючий" фінн", чотирикратний чемпіон ралі "Париж-Дакар", депутат Європарламенту Арі Ватанен.

Президент України Віктор Ющенко брав участь у відкритті гонок "Yalta Nemiroff Rally 2006", яке відбулось 22 вересня 2006 року. За його словами, "етап Кубку Європи - висока честь, як для Ялти, так і для України, це чергове визнання як частини європейського спортивного простору, можливість для наших гостей познайомитися з Україною".

Вперше Yalta Rally відбулося з 23 по 25 вересня 2005 року. Загальна дистанція ралі Yalta Rally - близько 600 км, з яких 190 км залікових швидкісних ділянок від Севастополя до Алушти.У 2007 році авторалі "Yalta Prime Rally" відбулось утретє.

 

Зараз ви читаєте новину «Український екіпаж Салюк-молодший-Афтаназів виграв "Yalta Prime Rally-2007"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути