Ексклюзиви
неділя, 17 червня 2018 23:51

Український чемпіон світу декласував тайця у Києві

 

Завершився перший в історії чемпіонський бій з професійного боксу у столиці України. У виставковому комплексі "Парковий" дніпрянин Артем Далакян уперше захистив титул WBA у вазі до 50,8 кг. Він переміг технічним нокаутом у восьмому раунді обов'язкового претендента з Таїланду Сірічая Таєна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артем Далакян став чемпіоном світу з боксу

Суперник українського боксера виявився міцним, стійким, з характером. На цьому його достоїнства закінчуються. Артем Далакян був кращим у всіх компонентах боксу. Майстерніший, різноманітніший, швидший, з вищим боксерським IQ. Він краще переміщувався, випереджав свого суперника і сильніше бив. Особливо успішними були удари правою.

Особливо успішними були удари правою

В п'ятому раунді гострим правим аперкотом відправив тайця в нокдаун. Пробував добити, проте той вистояв. У сьомому і восьмому раундах Артем ще двічі відправляв суперника в нокдауни – правими ударами через руку. Після останнього нокдауну пішов на добивання, багато влучав і рефері за шість секунд до закінчення восьмого раунду вчасно зупинив поєдинок.

Для Далакяна ця перемога стала 17-ю в 17-ти поєдинках, 12-та – нокаутом. Він перервав переможну серію Таєна, яка складалася з 16-ти перемог.

Бій Далакян – Таєн всього лише сьомий за титул чемпіона світу на території України. Перший чемпіонський поєдинок відбувся у Львові – у 2008 році Андрій Котельник переміг японця Норіо Кімуру і вперше захистив титул WBA. Ще п'ять поєдинків у період з 2009 до 2012 року відбулися в Донецьку. Це наразі єдиний чемпіонський бій за участі двох українських боксерів – Юрія Нужненка і В'ячеслава Сенченка, а також захисти титулу останнім в боях з японцем Мотокі Сасакі, венесуельцями Чарлі Наварро і Марко Антоніо Авендано, та американцем Полі Маліньяджі.

Зараз ви читаєте новину «Український чемпіон світу декласував тайця у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути