субота, 15 грудня 2018 22:27

Український боксер виграв останній чемпіонський бій року

 

В Києві на вертолітному майданчику у конгресно-виставковому комплексі "Парковий" 31-річний український боксер Артем Далакян провів другий успішний захист титулу WBA у вазі до 50,8 кг. Він переміг технічним нокаутом у 5 раунді Грегоріо Леброна з Домініканської Республіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший титул серед українців здобув Віталій Кличко

Бій розпочався без розвідки. Претендент працював здебільшого першим номером, пресингував, тиснув на чемпіона. Артем же розраховував на контратаки. Одна з них в другому раунді принесла успіх – він відправив суперника у флеш-нокдаун. Після доволі конкурентних третього і четвертого раундів, у п'ятому настала розв'язка. Далакян тричі відправляв суперника у нокдауни і рефері зупинив поєдинок – перемога технічним нокаутом!

Дніпрянин Артем Далакян здобув вакантний титул чемпіона світу чемпіона світу за версією WBA у вазі до 50,8 кг 24 лютого 2018 року в американському Інглвуді. Він переміг за очками американського ветерана, екс-чемпіона світу у двох вагових категоріях Браяна Вілорію. Усі троє суддів віддали перемогу українському боксерові з рахунком – 118:109. Тоді Далакян став найлегшим в історії українським чемпіоном світу. До нього таким був Володимир Сидоренко – чемпіон світу за версією WBA у 2005-2008 роках в категорії до 53,5 кг. 17 червня 2018 року у Києві Далакян уперше захистив титул чемпіона світу. Він переміг технічним нокаутом у восьмому раунді обов'язкового претендента з Таїланду Сірічая Таєна.

Загалом п'ятеро наших атлетів провели десять боїв за повноцінні чемпіонські титули. Вони здобули 9 перемог, 5 нокаутів, при одній поразці

Це останній цьогоріч чемпіонський бій українських боксерів на профі-ринзі. Загалом п'ятеро наших атлетів провели десять боїв за повноцінні чемпіонські титули. Вони здобули 9 перемог, 5 нокаутів, при одній поразці. По три перемоги в активі Артема Далакяна та Олександра Усика, дві у Василя Ломаченка, одна в Олександра Гвоздика. Програв свій чемпіонський бій Сергій Дерев'янченко.

Зараз ви читаєте новину «Український боксер виграв останній чемпіонський бій року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути