середа, 21 березня 2007 20:13

Українська збірна розім"ялася перед матчем з Фарерами (Фоторепортаж)

Українська збірна розім"ялася перед матчем з Фарерами (Фоторепортаж)
Футболісти збірної України провели сьогодні вечірнє тренування. Преса могла спостерігати за ним упродовж 45 хвилин.

Перед початком заняття гравці роздавали інтерв"ю. Капітан збірної Андрій Шевченко спустився на поле з бутсами фірми "Рібок". Відповідав доброзичливо, але одразу попередив, що не коментуватиме нічого, пов"язаного з його справами з "Челсі". Сказав тільки, що Жозе Моурінью, наставник "Челсі", перед його відльотом до збірної побажав йому удачі.

- Показати нормальний футбол на фарерському полі буде важко, - каже Шева. - Можливо, взагалі не зіграємо. Але професійний футболіст має бути готовим до того, що проведенню матчу завадять форс-мажорні обставини. Прилетимо, але на поле не вийдемо? Такого у моїй кар"єрі ще не було. Хоча в чемпіонаті України грав на таких городах (усміхається). Наприклад, в Івано-Франківську.

Головними конкурентами за путівку на чемпіонат Європи Шевченко вважає італійців та французів.

- Це найсильніші команди світу. Навіть не знаю, кого з них вважати небезпечнішим. Але все одно ми повинні виходити до фінальної частини.

Шева тепляче відповідає на запитання хвилин 15. Потім каже: "Всё? Большое спасибо". Біжить до поля, роздає кілька автографів, знімає спортивні штани і вибігає на поле в трусах.

Партнер Шевченка по нападу у збірній Андрій Воронін зізнається, що давно мріяв зіграти в Одесі (матч зі збірною Литви - за тиждень). Він теж у шапочці, у лівому вусі - "гвіздок".

- На матч з литовцями прийде уся рідня, друзі. Квитки їм дістає мій батько, - каже Воронін.

Найдовше біля журналістів затримується колишній капітан "Шахтаря" Анатолій Тимощук. Місяць тому він перейшов до пітерського "Зеніту" за $ 20 млн.

- Хоч і сто, - говорить Тимощук. - Суму визначали клуби. Я просто виходжу на поле і граю. Чи були варіанти крім "Зеніту"? Неважливо.

Власник "Зеніта" компанія "Газпром" володіє також німецьким "Шальке".

- Можливо, й за "Шальке пограю, - каже Тимощук. - Прийняли у команді мене чудово. З нападаючим Погребняком потоваришував найбільше (він як і Тимощук, дебютує в "Зеніті". Прийшов Погребняк з російського клубу "Томь". - "ГПУ"). А ставлення уболівальників ще не відчув, бо команда зіграла тільки один матч чемпіонату в рідних стінах.

Тренування починається, і наставник збірної Андрій Баль кричить журналістам:

- Хлопці, відпустіть вже його!


Тренуванням керує один з асистентів Блохіна Олег Кузнєцов. Сам наставник сидить у цей час на лавці, закинувши ногу за ногу. Шевченко розминається окремо. Тренер воротарів Юрій Роменський працює з Шовковським та П"ятовим на протилежній частині поля.

- Бачив, як стояв із шотландцями? - питає Шовковський колегу. - Високі, важко з ними боротися, штовхаються.


Польові гравці розділяються на дві команди. Грають на півполя, передаючи м"яч один одному тільки головою. На воротах стоять Воронін та Назаренко. Воробей порушує умову і б"є через себе - вище. Перший гол забиває захисник "Шахтаря" Кучер. А Воробей забиває у свої ворота. Шевченко підходить до нього, втішає і щось шепоче на вухо.

За 15 хвилин двосторонка закінчується, і гравці працюють з м"ячем у парах. Шевченко перепасовується з давнім партнером по "Динамо" Сергієм Ребровим. Потім Шева і Ротань одягають зелені маніжки. Це означає, що в грі на тримання м"яча, вони виконують роль "розвідних", не граючи ні за одну, ні за іншу команду.

Охоронці врешті-решт, просять репортерів залишити межі бази. На сусідньому полі тренуються футболісти київського "Динамо", які не потрапили до національних команд. У центрі виділяється фігура Артема Мілевського.

- Ребята, не мешайте им. Знаете, из какой ямы этим пацанам предстоит выбираться, - каже охоронець, підштовхуючи до виходу.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Українська збірна розім"ялася перед матчем з Фарерами (Фоторепортаж)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути