субота, 29 червня 2019 02:13

Українці здобули ще дві медалі на Європейських іграх

Українці здобули ще дві медалі на Європейських іграх
Україна продовжує здобувати перемоги на Європейських іграх. Фото: Сегодня

Збірна України здобула п'ять нагород у восьмий день змагань на II Європейських іграх, що тривають у білоруському Мінську, з них дві золоті.

"Золото" здобула борчиня Юлія Ткач, яка виступає у ваговій категорії до 62 кг. У фінальній сутичці українка перемогла представницю Азербайджану Ельміру Ґамбарову з рахунком 4:0, повідомляє прес-служба збірної України.

Іще одну нагороду найвищого ґатунку вибороли українські легкоатлети в командних змаганнях, які проходили в дев'яти дисциплінах: біг на 100 метрів серед чоловіків і жінок, бар'єрний біг серед жінок і чоловіків (100 і 110 метрів відповідно), метання списа (жінки), стрибки в довжину (жінки) та у висоту (чоловіки), мішана естафета 4×400 метрів і мішана комбінована естафета переслідування (800 м – 600 м – 400 м – 200 м)

Єдине "срібло" за день в активі борчині Оксани Лівач, яка виступала у ваговій категорії до 50 кг. У сутичці за золоту нагороду Лівач поступилася ексукраїнці Марії Стадник, яка зараз виступає за Азербайджан.

Бронзовим призером став боксер Євген Барабанов (до 69 кг) та Олена Костевич і Павло Коростильов – у стрільбі з малокаліберного пістолета на 25 метрів серед мішаних пар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, де пройде зимова Олімпіада-2026

Загалом збірна України виборола на цей час 32 нагороди: 9 золотих, 12 срібних і 11 бронзових. У таблиці командних здобутків "синьо-жовті" йдуть четвертими, після Росії, Білорусі й Італії.

Зараз ви читаєте новину «Українці здобули ще дві медалі на Європейських іграх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути