Ексклюзиви
неділя, 24 квітня 2011 19:13

"У мене вже повний ящик срібних медалей" - Побєдоносцев

"У мене вже повний ящик срібних медалей" - Побєдоносцев

Національна збірна України з хокею не змогла виграти домашній чемпіонат світу у першому дивізіоні. У вирішальному матчі господарі програли в овертаймі команді Казастану — 2:3 і зайняли третє місце.

"Між "бронзою" та "сріблом" особливої різниці не бачу, - каже "Gazeta.ua" після матчу Олександр Побєдоносцев, тримаючи в руці нагороду за третє місце. - У мене вже повний ящик срібних медалей лежить у столі. У першому дивізіоні є сенс тільки у золотих нагородах. Інших медалей не існує, а це так іграшка."

Збірна України до чемпіонату світу готував канадський фахівець Дейв Льюїс.

"Чи є сенс продовжувати співпрацю з Льюїсом? Безсумніву. Він дав нам впевненість і сучасний стиль гри."

У стартовому матчі турніру українці поступилися Великій Британії — 3:5. Острів'яни завоювали у Києві срібні нагороди.

"Поступилися через наше хвилювання і помилку судді. Замість того, щоб штурмувати ворота британців ми отримали незрозуміле вилучення. Його взагалі не було, ми дивилися відеоповтор. Це вилучення вирішило долю матчу — суперник забив четвртий гол і відійшов у захист. Як виявилося цей матч багато що вирішив."

Щоб підвищитися у класі збірна України мала перемагати Казахстан з різницею у чотири шайби.

"Найголовніше для нас було перемогти, а там би вже по ходу матчу дивилися. Для нас головне було виграти, щоб потішити своїх вболівальників. Ми були близькі до цього, але команда Казахстану проявила майстерність у потрібний момент — зрівняла рахунок і досягла потрібного їм результату".

Медалі за третє місце хокеїсти збірної України отримали під скандування глядачів "Молодці".

"Було дуже приємно. Це значить, що глядачі хочуть дивитися хокей такого рівня. Дуже хочеться, щоб у Києві створили команду, яка гратиме в КХЛ. Для цього потрібні зацікавлені люди. Поки, на жаль, таких немає. Єдина брендова команда "Сокіл" вже третій рік у боргах. Поки нічим не пахне."

На матчі з Україною у Палаці Спорту збиралося більше шести тисяч глядачів. Поєдинок з Казахстаном подивилися 6 837 людей.

"Відчувалося, що це домашній турнір. Було приємно грати при своїх трибунах. Вболівати за нас приходили друзі, рідні та близькі люди. Дуже сподобалась атмосфера турніру. На жаль, ми не змогли досягти потрібного результату."

Зараз ви читаєте новину «"У мене вже повний ящик срібних медалей" - Побєдоносцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути