неділя, 24 квітня 2011 17:53

Казахстан виграв хокейний чемпіонат світу у Києві, Україна - третя

Казахстан виграв хокейний чемпіонат світу у Києві, Україна - третя

Національна збірна України з хокею програла в овертаймі команді Казахстану у вирішальному матчі домашнього чемпіонату світу у першому дивізіоні — 2:3.

Підопічні Андрія Хомутова виграли всі поєдинки турніру і здобули путівку в елітний дивізіон. Українці зайняли третє місце, срібні нагороди дісталися Великій Британії.

В останньому матчі британці обіграли поляків з рахунком 3:2, що давало їм шанси на перемогу у турнірі. Українцям, щоб підвищитися у класі потрібно було перемагати Казахстан з різницею у чотири шайби.

Проте перший період закінчився нулями на табло. У другій 20-хвилинці суперники обмінялися шайбами, забитими у більшості. Відкрив рахунок у матчі Максим Бєляєв. Зрівняв становище Юрій Наваренко. У третьому періоді Олег Тимченко вивів Україну вперед, але Андрій Гаврилін був категорично проти. За вісім хвилин до кінця періоду він зрівняв рахунок і перевів гру в овертайм.

Це означало, що Казахстан виграв битву за єдину путівку у топ-дивізіон. Мабуть, найбільше радів Феодор Поліщук. Саме його шайба принесла команді перемогу над Україною.

Невдахою турніру стала Естонія. У своєму фінальному матчі за виживання команда програла іншому аутсайдеру змагань, Литві, і залишила перший дивізіон.

Найкращими гравцями турніру стали:

голкіпер - Стефен Мерфі (Велика Британія)

захисник — Роман Савченко (Казахстан)

нападаючий — Олександр Матерухін (Україна)

Казахстан – Україна – 3:2 ОТ (0:0; 1:1; 1:1; 1:0)

Голи: 1:0. Бєляєв (31:11, більш.), 1:1. Наваренко (Шахрайчук, Міхнов, 39:40, більш.), 1:2. Тимченко (Люткевич, Побєдоносцев, 45:08), 2:2. Гаврилін (Трощинський, Пушкарьов, 52:22), 3:2. Полищук (Дударєв, Колєдаєв, 62:01).

Україна: Симчук. Побєдоносцев – Люткевич, Климентьєв – Наваренко, Срюбко – Остроушко, Ден. Ісаєнко - Щербатюк. Матерухін – Шафаренко – Тимченко, Цируль – Шахрайчук – Міхнов, Німенко – Черненко – Дм. Ісаєнко, Доніка, Гніденко.

Штраф: 12:26

Кидки: 31:23

Польща – Велика Британія – 2:3 (1:2; 1:0; 0:1)

Литва – Естонія – 5:2 (2:1; 1:1; 2:0)

Турнірна таблиця

  1. Казахстан — 14

  2. Велика Британія — 12

  3. УКРАЇНА — 10

  4. Польща — 6

  5. Литва — 3

  6. Естонія — 0

Зараз ви читаєте новину «Казахстан виграв хокейний чемпіонат світу у Києві, Україна - третя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути