Ексклюзиви
понеділок, 18 квітня 2011 02:42

Збірна України стартувала на чемпіонаті світу з поразки Великій Британії

Збірна України стартувала на чемпіонаті світу з поразки Великій Британії

Національна збірна України з хокею сенсаційно програла команді Великої Британії у першому матчі домашнього чемпіонату світу у першому дивізіоні — 3:5. Перший період підопічні канадського фахівця Дейва Льюїса виграли завдяки шайбі Олександра Побєдоносцева. Захисник "Гомеля" реалізував чисельну більшість господарів льоду.

У другому періоді глядачі побачили відразу п'ять шайб. Три з них залетіли у ворота Констянтина Симчука. Двічі у британців відзначився Девід Кларк і одну шайбу провів Роберт Дауд. В українців забив Олег Тимченко і свою другу шайбу у ворота Мерфі відправив Побєдоносцев. На перерву команди пішли за рахунку 3:3.

У третьому періоді забивали виключно гості. Британці Шилдс і Філліпс по разу розписалися у воротах Симчука, чим і встановили остаточний рахунок матчу — 5:3.

Найкращими гравцями матчу визнали Кларка та Побєдоносцева. Обоє забили по дві шайби. На честь переможців також підняли британський прапор і включили гімн Великої Британії.

На центральній трибуні за команду вболівали більше 50 британців, одягнених у хокейки. Біля одного з проходів вони розвісили прапори Великої Британії, Англії, Шотландії, Вельсу та Північної Ірландії.

Прапорів України на трибунах було значно більше. Взагалі, глядачі зривалися на ноги після кожного забитого українцями голу, постійно вимагали "шайбу, шайбу". А в перервах між періодами присутніх розважав лелека у хокейці та великій козацькій шапці. Звати його Лель.

Квитки на матчі чемпіонату коштують 40, 50 та 60 гривень залежно від обраного сектора. Для дітей віком до 14 років тікети обійдуться удвічі дешевше. А для дітей до 5 років вхід взагалі безкоштовний. Правда, доведеться обійтися без окремого місця для сидіння.

В інших матчах ігрового дня Казахстан і Польща впевнено розібралися зі своїми опонентами - Естонією та Литвою відповідно. Обидва матчі закінчилися з рахунком 1:5.

У понеділок українці зіграють з Литвою. Початок матчу о 20:30. На післяматчевій прес-конференції Дейв Льюїс та Олександр Побєдоносцев в один голос заявили, що команда боротиметься за перемогу в турнірі і єдину путівку в еліту світого хокею.

Велика Британія – Україна – 5:3 (0:1; 3:2; 2:0)

Голи: 0:1. Побєдоносцев (Люткевич, Матерухін, 11:30 – 5Х3), 1:1. Кларк (Оуен, У'ївер, 24:15), 1:2. Тимченко (Шафаренко, Матерухін, 26:12 – більш.), 2:2. Дауд (Тейт, Х'юїт, 31:11), 3:2. Кларк (Хатчінс, Оуен, 36:22), 3:3. Побєдоносцев (Матерухін, Тимченко, 38:03), 4:3. Шилдс (У'ївер, 43:05 – більш.), 5:3. Дж. Філліпс (Коулі, Майєрс, 52:24).

Україна: Симчук (до 58:25). Побєдоносцев – Люткевич, Срюбко – Наваренко, Климентьєв – Остроушко, Ден. Ісаєнко, Щербатюк. Матерухін – Шафаренко – Тимченко, Касянчук – Шахрайчук – Міхнов, Німенко – Гніденко – Цируль, Доніка – Черненко – Дм. Ісаєнко.

Штраф: 20 – 26

Естонія - Казахстан - 1:5 (0:2; 1:1; 0:2)

Литва – Польща – 1:5 (1:2; 0:2; 0:1)

Понеділок, 18 квітня

13:30 - Польща - Естонія

17:00 - Казахстан — Велика Британія

20:30 - Україна — Литва

Зараз ви читаєте новину «Збірна України стартувала на чемпіонаті світу з поразки Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути