середа, 10 жовтня 2007 10:48

У мексиканського політика відібрали перемогу на марафоні у Берліні

Мексиканський політик Роберто Мадрасо, який у 2006 році балотувався на посаду президента країни, позбавлений титулу переможця щорічного марафону у Берліні.

30 вересня Мадрасо виграв забіг у віковій категорії до 55 років, але через кілька днів з"ясувалося, що він значно скоротив дистанцію, повідомляє Associated Press.

Організатори марафону проаналізували інформацію з мікрочіпа мексиканця, і виявилось, що він подолав 15-кілометровий відрізок дистанції за 21 хвилину. Світовий рекорд в забігу на 15 кілометрів рівний 41 хвилині і 29 секундам і належить кенійцю Феліксу Лімо.

Загальний час Мадрасо на берлінському марафоні (42 кілометри і 195 метрів) склав 2 години, 41 хвилину і 12 секунд.

У червні політик брав участь в марафонському забігу в Сан-Дієго (США) і показав час 3 години, 44 хвилини і 6 секунд. Тоді мексиканець не був помічений ні в яких порушеннях.

У Мексиці інцидент з Мадрасо вже став популярним приводом для жартів. Зокрема, політику пригадали, що у своїй передвиборній кампанії у 2006 році він перевищив обмежений законодавством максимальний бюджет на десятки мільйонів доларів. Сам мексиканець пояснював це тим, що закладені до бюджету кампанії гроші у нього відібрали грабіжники, і він був змушений витрачати додаткові засоби.

Зараз ви читаєте новину «У мексиканського політика відібрали перемогу на марафоні у Берліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути