вівторок, 30 квітня 2013 10:43

У ФФУ готові до будь-якого вердикту Лозанни у справі "Металіст" - "Карпати"

У ФФУ готові до будь-якого вердикту Лозанни у справі "Металіст" - "Карпати"
Стороженко: "Думаю, 30 квітня рішення буде підписано". Фото: turnir.ua

Сьогодні футбольна Україна повинна дізнатися вердикт Спортивного арбітражного суду Лозанни у справі про нібито договірний матч "Металіста" і "Карпат".

У ФФУ стверджують, що готові до будь-якого рішення.

"Я думаю, що 30 квітня рішення буде підписано, направлено всім сторонам і після цього ми побачимо його на офіційній сторінці САС Лозанни. Я хочу, щоб воно було таким, щоб українська громадськість його сприйняла. Це головне. Якщо було - будь ласка, відповідай. Якщо не було - скажіть нам, чому відбувалося все те, що відбувалося", - говорить у коментарі для каналу "Футбол" перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко.

Нагадаємо, у квітні 2008 року футболісти "Карпат" нібито за певну винагороду програли "Металісту". У цьому почесному президенту львівського клубу Петру Димінському зізнався гравець "Карпат" Сергій Лащенков. Бесіда була записана на відео і до літа 2009 року лежала під сукном. Потім скандальний запис опинився в ФФУ, Григорій Суркіс не став замовчувати проблему, а на додаток до всього і УЄФА зацікавилася ходом розслідування.

На підставі досліджених матеріалів комісія у серпні 2010 року вирішила, що матч був проведений з порушенням норм спортивної етики та носив договірний характер. Було прийнято рішення анулювати результат, зарахувати командам по технічній поразці, зняти по 9 очок і оштрафувати клуби на 25 тисяч у.о. кожен. Клуби скористалися правом на апеляцію і вирішили добиватися правди в Лозанні.

Зараз ви читаєте новину «У ФФУ готові до будь-якого вердикту Лозанни у справі "Металіст" - "Карпати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути