четвер, 12 квітня 2012 09:34

"У дівчинки порізане обличчя, у чоловіка - рука" - вболівальників "Шахтаря" закидали камінням у Запоріжжі

Після гри "Шахтаря" та запорізького "Металурга" в Кубку України відбулося кричуща надзвичайна пригода. Колона автобусів, в яких знаходилися уболівальники "гірників", була закидана камінням та іншими важкими предметами.

Удар взяли на себе два автобуси. У першому з них знаходилися уболівальники "Шахтаря", які працюють на Єнакіївському металургійному заводі. Випадковість це чи ні, але без малого рік тому саме їх "Ікарус" був атакований в районі Борисполя після гри "Динамо" - "Шахтар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" став першим півфіналістом Кубка України

Про подію в Запоріжжі розповів пасажир першого автобуса Олександр Руденко, який представляє єнакіївський фан-клуб "Форвард":

"Після гри ми вирушили у дорогу. Наш автобус йшов на чолі колони, слідом за "канаркою". Проїхали метрів триста від стадіону. Прямо по дорозі назустріч руху йшла велика група людей. І тут ми чуємо: "Кидаємо!" І в наш автобус понеслися важкі предмети. За нами прямував автобус, де розбили скло, дитині стало погано. Зараз ми тут стоїмо і розбираємося, міліція теж тут. Я не знаю, кого ці люди представляли. Але найцікавіше те, що за п'ять кроків від них перебували представники правоохоронних органів! Я це бачив - офіцерський склад у кашкетах. Не просто молоді сержанти ... І вони не зупинили цю юрбу, яка йшла прямо посеред дороги! Хулігани зайняли всю зустрічну смугу - чоловік двадцять, напевно, з гаком! Одна молодь ..."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вилучення Гармаша і Сьоміна: "Шахтар" переміг "Динамо"

Наступним в колоні йшов автобус Volkswagen. Він постраждав ще серйозніше. Як не намагався водій "ухилитися" в бік, один кругляк значного розміру потрапив у вікно і розбив його вщент. Є постраждалі.

"Ми тільки від'їхали від стадіону, і тут на дорогу вискочили кілька уболівальників. Вони стали закидати автобуси камінням, - ледве стримуючи сльози, розповіла про те, що трапилося координатор старобешівського шкільного фан-клубу Наталія Скорик, яка перебувала в автобусі. - Слава Богу, що за нашою командою всі пасажири нахилилися. Якби цього не зробили, камінь би просто убив дитину. Хлопчик відчув шок, втратив свідомість. Весь в уламках скла. Ще в однієї дівчинки порізане обличчя, а у чоловіка - рука."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" наздогнав "Динамо", Вакс-фактор, шоста бронза "Металіста": результати 26 туру УПЛ

Дитину, яка дивом залишилася живою після атаки запорізьких уболівальників, звати Алахверди Осадов. 12 квітня йому виповнюється 13 років.

Зараз ви читаєте новину «"У дівчинки порізане обличчя, у чоловіка - рука" - вболівальників "Шахтаря" закидали камінням у Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути