понеділок, 22 лютого 2010 18:05

Турецька поліція провела арешти у справі договірних матчів

Турецька поліція провела арешти у справі договірних матчів

Туреччиною прокотилася хвиля арештів у справі про незаконні ставки й організації договірних матчів. Обшуки і затримання пройшли в 13 містах, у тому числі в Стамбулі та Анталії. На даний момент затримано 77 осіб, з них дев"ять є професійними футболістами, а один - тренером.

Серед заарештованих є гравець клубу першого дивізіону "Газіантепспор", яким керує португальський фахівець Жозе Коушейру. Ім"я футболіста не розголошується.

Зазначимо, що операція, що почалася ще 18 лютого, була проведена за підтримки Федерації футболу Туреччини (TFF). Охоронці правопорядку стежили за правопорушниками протягом восьми місяців, повідомила прокуратура Діярбакира.

"TFF завжди рішуче підтримувала дії, спрямовані на боротьбу з незаконними ставками і договірними матчами. Ми поділимося нашими знаннями і документацією з прокуратурою, щоб прискорити судовий процес. Договірні матчі - це рак турецького футболу, і їх слід негайно зупинити", - заявив юрисконсульт федерації Емер Бедюк, подякувавши поліцейським від імені голови TFF Махмутов Озгенера.

За даними представника однієї турецької букмекерської контори, сума доходів від подібних незаконних ставок перевищує мільярд доларів, причому ці гроші залишають Туреччину і пливуть за кордон.

Додамо, що прокуратура німецького Бохума, яка розслідує справу про підкуп європейських матчів, наполягає, що в Туреччині було нечесно проведено як мінімум 29 ігор, в основному між командами другого дивізіону.

Infox.ru, ТСН

Зараз ви читаєте новину «Турецька поліція провела арешти у справі договірних матчів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути