вівторок, 01 грудня 2009 17:30

Оприлюднили назви восьми клубів, замішаних у зв"язках із мафією

Оприлюднили назви восьми клубів, замішаних у зв"язках із мафією

Припинено діяльність міжнародної злочинної групи, яка наживалася на організації договірних ігор. Європейський союз футбольних асоціацій (УЄФА) також визнав масові факти підкупу арбітрів, тренерів, гравців.

Цікаво, що цього разу "договорняки" організовувалися в скромних регіональних змаганнях, а також у другорядних відбіркових матчах Ліги чемпіонів. Прокуратура Бохума багато місяців розробляла операцію із захоплення учасників афери на місці злочину. Поліція організувала кілька рейдів, під час яких затримано 15 осіб в Німеччині та сусідніх країнах.

"Заарештовані підозрюються в тиску на футболістів, працівників ряду клубів, суддів і чиновників. Більшості з них пропонувалися значні суми в обмін на необхідні результати в матчах. Потім на ці ігри робилися ставки в букмекерських конторах - як у європейських, так і в азіатських, - і таким чином добували величезні гроші", - говорить Фрідхельм Алтанс, співробітник поліції Бохума.

Поліція не стала розголошувати назви команд, які брали участь в договірних матчах, але як мінімум три з них стали відомі.

Як пишуть німецькі газети, в махінаціях замішані працівники і гравці клубу "Ульм": нібито у товариській грі з турецьким "Фенербахче" ця команда програла із заздалегідь обумовленим з аферистами рахунком 0:5.

Підозрюють у нечесній грі й команду другої німецької ліги "Оснабрюк". А керівництво клубу четвертої ліги Німеччини "Ферль" вже усунуло від участі в тренуваннях та іграх футболістів Тіма Хагедорна та Патріка Ноймана. Проти них висунуті підозри у спробах вплинути на результат щонайменше двох матчів - проти других складів команд бундесліги "Кельн" і "Боруссія" (Менхенгладбах).

Вже по ходу розслідування німецької поліції УЄФА назвав ще п"ять команд, які викриті у проведенні договірних матчів на континентальному рівні. В ході розслідування з"ясувалося, що угорський "Гонвед", латвійський "Дінабург", албанська "Тірана" і "Влажнія", словенська "Любляна" провели як мінімум сім договірних матчів у відбіркових раундах Ліги чемпіонів та Ліги Європи 2009 року. Матчі пройшли в період з 16 липня по 6 серпня.

Всього ж у розробці німецької поліції - більше 200 ігор! 23 зустрічі, що викликали підозри, були проведені в Німеччині у другій Бундеслізі та регіональних змаганнях. В Австрії під підозру потрапили результати 11 зустрічей першої та другої футбольних ліг. Ще в шести країнах Європи махінації вплинули на результати ігор вищих ліг, а також на три зустрічі в Лізі чемпіонів і 12 матчах у Лізі Європи.

За результатами розслідування заарештували і президента італійського футбольного клубу "Потенца" Джузеппе Постільйоне та вісім його підручних. Усім їм висунули звинувачення в шахрайстві та зв"язках з організованою злочинністю.

Постільйоне і компанія організовували своїй команді підставні матчі із заздалегідь відомим результатом. А потім йшли в букмекерські контори і зривали джекпот. За даними поліції, перемога в матчі з командою "Потенца" коштувала близько 150 тис. євро.

versia.ru

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили назви восьми клубів, замішаних у зв"язках із мафією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути