Ексклюзиви
середа, 14 жовтня 2009 13:04

УЄФА підозрює "Ліверпуль" та "Челсі" в змові

УЄФА підозрює "Ліверпуль" та "Челсі" в змові

У розпорядженні УЄФА є серйозні докази негативного впливу зловмисників з букмекерського світу на футбол. В наступному місяці УЄФА розкриє подробиці свого антикорупційного розслідування.

Під підозрою опинився навіть матч чвертьфіналу попереднього розіграшу Ліги чемпіонів між "Ліверпулем" і "Челсі" (1:3 - перший поєдинок в Ліверпулі, 4:4 - матч-відповідь у Лондоні).

Прямих доказів порушення правил чесної гри у слідчих немає, але тінь на зустріч навів той факт, що в одній з китайських букмекерських контор на гру ставили суми близько 30 мільйонів фунтів стерлінга.

"Я довів до відома нашої спілки, що хабарництво - дуже серйозна загроза європейського футболу, якщо розглянути розкриті нами справи. У нас є вагомі докази. Це буде, мабуть, найбільше викриття в історії", - сказав представник антикорупційного відділу УЄФА Карл Донт.

УЄФА виявив договірний характер у 40 матчах, у тому числі зустрічах Ліги чемпіонів, Кубка УЄФА та Ліги Європи.

В ході розслідування представники союзу літали в Китай, щоб ознайомитися з діяльністю місцевих букмекерів. За словами Донта, в одній із ставок фігурувала сума в 30 мільйонів фунтів.

Спорт-Экспресс

Зараз ви читаєте новину «УЄФА підозрює "Ліверпуль" та "Челсі" в змові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути