понеділок, 28 вересня 2009 16:33

УЄФА підозрює російські клуби в договірних матчах

УЄФА підозрює російські клуби в договірних матчах

Спеціальна комісія УЄФА почала розслідування обставин восьми матчів Ліги чемпіонів і Ліги Європи (колишній Кубок УЄФА) сезону-2009/10. УЄФА підозрює, що учасники цих зустрічей домовилися про результат заздалегідь. Під підозру, зокрема, потрапили клуби з Росії, Угорщини і Греції. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

25 вересня повідомлялося, що УЄФА почав розслідування обставин 40 матчів ранніх стадій єврокубків, що відбулися за останні чотири роки. Під підозру потрапили ряд клубів з Східної Європи, але їх назви і країни, які вони представляють, не називалися. Підстави для підозр УЄФА отримав за результатами аналізу даних, отриманих від букмекерських контор.

За словами голови дисциплінарної служби УЄФА Петера Лімахера, в договірних матчах, як правило, беруть участь клуби, які мають фінансові труднощі.

У сезоні-2009/10 в єврокубках Росію представляють шість клубів. В даний час боротьбу в Лізі чемпіонів продовжують казанський "Рубін" і московський ЦСКА. Московське "Динамо" в третьому кваліфікаційному раунді головного єврокубка поступилося шотландському "Селтіку", а в раунді плей-офф Ліги Європи програло софійському ЦСКА.

Ще два російські клуби також не змогли подолати раунд плей-офф Ліги Європи. Пітерський "Зеніт" поступився португальським "Насьоналю", а пермський "Амкар" - англійському "Фулхему". Що стосується самарських "Крильєв Совєтов", то вони вибули з боротьби в Лізі Європи за підсумками третього кваліфікаційного раунду, сенсаційно поступившись ірландському "Сент-Патрику".

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «УЄФА підозрює російські клуби в договірних матчах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути