понеділок, 28 вересня 2009 14:26

Матч "Динамо" - "Рубін" міг бути договірним - Газета.Ру

Матч "Динамо" - "Рубін" міг бути договірним - Газета.Ру

Російське інтернет-видання Газета.Ру допускає, що існує велика вірогідність того, що матч першого туру групового турніру Ліги Чемпіонів між київським "Динамо" і казанським "Рубіном" носив договірною характер.

Свої висновки журналіст видання Андрій Карташов робить на підставі заяви групи фахівців УЄФА про те, що ними в новому єврокубковому сезоні було виявлено вісім ігор, що носять ознаки договірних.

Вісім нових випадків було виявлено через три місяці після початку використання УЄФА нової системи проти шахрайства на ставках (Betting Fraud Detection System). У цю систему включені адвокати, детективи, а також мережа інформаторів по всій Європі і в інтернеті. Особливо уважно перевіряючі стежать за східноєвропейськими командами, яких серйозно зачепила фінансова криза і в яких гравці отримують значно менше футболістів з топ-чемпіонатів.

Як пише видання, існує велика вірогідність того, що "Динамо" і "Рубін", які потрапили в одну групу з "Інтером" і "Барселоною", застрахували себе від втрати очок в очних зустрічах: "Все-таки з грандами світового футболу навряд чи вийде набрати максимальну кількість балів - кожне очко на рахунку. А ще в зустрічах один з одним цілком вірогідна нічия. Отже, знову ж таки, за повідомленнями, що з"явилися, на гостьових клубів, "Рубін" і "Динамо" домовилися. Тепер в Казані повинен виграти чемпіон Росії, і в обох команд з колишнього СРСР буде по три очки в активі".

На думку Карташова, доказом договірного характеру зустрічі може служити розвиток подій в матчі: "Нагадаємо, що в грі в Києві після першого тайму "Рубін" вів в рахунку і повністю контролював гру. У "Динамо" не було не те що моментів, але навіть ударів по воротах. Але в другій половині гри ситуація на полі несподівано змінилася, і за 45 хвилин кияни зуміли забити три м"ячі".

Проблема договірних матчів щороку спливає в звітах ФІФА і УЄФА. Так, на думку УЄФА, минулого року в Європі було зіграно 25 договірних матчів.

За матеріалами UaSport

Зараз ви читаєте новину «Матч "Динамо" - "Рубін" міг бути договірним - Газета.Ру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути