Ексклюзиви
субота, 05 грудня 2009 12:15

"Замислюсь, чи потрібно мені це суддівство взагалі" - Орєхов

"Замислюсь, чи потрібно мені це суддівство взагалі" - Орєхов

Цього тижня німецький "Шпігель" повідомив, що український арбітр ФІФА Олег Орєхов (42 роки) був викликаний до Швейцарії, де давав свідчення антикорупційному комітету УЄФА.

Нібито це пов"язано із серією договірних матчів у єврокубкових турнірах, які були спровоковані міжнародним злочинним синдикатом, що спеціалізується на ставках в букмекерських конторах.

Коментувати власне нічого, - говорить Олег Борисович. - Мені надійшов виклик зі Швейцарії з проханням з"явитися в дисциплінарний комітет УЄФА. Я полетів туди в неділю, але й гадки не мав, навіщо мене викликали в офіс УЄФА. Повернувся до Києва у вівторок ввечері. А тут вже такий галас підняли, що аж гидко стало. Вмикаєш телевізор, відкриваєш газету, а там Орєхов скрізь.

А що ж було насправді?

Дійсно, зі мною провели інтерв"ю в УЄФА. Мене суворо попередили, що тема і подробиці інтерв"ю - це закрита інформація, яка не підлягає розголосу. Я так розумію, до закінчення розслідування всім осібам заборонено давати будь-які коментарі. З приводу тимчасового припинення моєї міжнародної ліцензії теж заборонено говорити.

Можливо, Європейський футбольний союз вирішив вибірково опитати арбітрів, які цього року працювали на матчах Ліги Європи?

Без поняття. Але навіть якщо так, то чому тоді спливло тільки моє прізвище? Дивно якось виходить...

Матчі, які ви судили, не фігурують у "чорному списку" УЄФА. Може, ви особисто помітили в них щось "не те"?

Справді, досвідчений суддя запросто відрізнить безкомпромісний матч від "договорняка". Але нічого такого не було в тих поєдинках, які я судив у Лізі Європи. І оцінки за роботу я і помічники отримували високі.

Вам довелося давати пояснення керівництву ФФУ?

Так, після повернення до Києва. Виправдовуватися мені не було в чому - моя совість чиста, і в жодних закулісних справах я не замішаний. Просто пояснив ситуацію. Але все одно мій моральний стан залишає бажати кращого. Ставлення до футбольних суддів в Україні з кожним роком все гірше. Арбітрів штовхають всі кому не лінь, забуваючи про те, що у нас є сім"ї, діти, друзі. Вони дивляться телевізор, читають пресу та інтернет. Переживають потім дуже.

Ви з березня не судите матчі Прем"єр-ліги. І ви - найпопулярніший наш арбітр у світі. Парадокс?

Такі реалії українського футболу. З нашої першої ліги мене запрошують судити матчі Ліги Європи, кваліфікаційні поєдинки Ліги чемпіонів, відбіркові зустрічі чемпіонату світу. На міжнародній арені моєю роботою задоволені, а на батьківщині я позбавлений можливості проводити матчі елітного дивізіону. Треба серйозно подумати, чи потрібно мені це суддівство взагалі...

blik.ua

Зараз ви читаєте новину «"Замислюсь, чи потрібно мені це суддівство взагалі" - Орєхов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути