четвер, 03 грудня 2009 15:23

Орєхова відсторонили від міжнародних матчів до кінця року

Орєхова відсторонили від міжнародних матчів до кінця року

Європейський футбольний союз усунув від обслуговування міжнародних матчів українського арбітра Олега Орєхова, 42 роки. Як пише німецька преса, його підозрюють у зв"язках із членами футбольної мафії — організації, що підтасовувала результати матчів Ліги Європи.

Цього сезону Орєхов обслуговував чотири поєдинки турніру. Жоден із них не викликав підозр в УЄФА. Проте в понеділок в її антикорупційному відділі з Орєховим відбулася розмова, після чого арбітра усунули від суддівства міжнародних матчів.

Зв"язатися з паном Олегом виявилося справою нелегкою, оскільки він тривалий час був за межами столиці. І лише по приїзді він погодився прокоментувати ситуація для "ГПУ". Наша бесіда відбулася неподалік офісу ФФУ, де працює керманич дитячо-юнацької ліги України.

- Насправді мене, як певне і вас шокувала дана інформація. Навіть не знаю звідки ноги ростуть, - розповідає Олег Орєхов. - Гадаю, що в подальшому все з"ясується.

- Ви заперечуєте факт того, що тепер не будете обслуговувати міжнародні матчі?

- Ні. Нещодавно мене викликали в УЄФА для надання свідчень. Але ця поїздка носила конфіденційний характер. Навіть керівництво ФФУ я не повідомляв. Тому досить дивно, що поїздка стала відомою газетярам.

- Як відреагували на це керманичі ФФУ?

- У доповідній записці керівним органам федерації я чітко все пояснив. Конфіденційність була однією з умов, які були поставлені суддівським комітетом УЄФА. Тому навіть і зараз, поки триває слідство я не можу повідомити Вам ніяких подробиць. Але зазначу, що проблем у стосунках з керівництвом ФФУ у мене немає.

- Вам призупинили дію суддівської ліцензії?

- Ні. Просто до кінця року міжнародні матчі я обслуговувати не буду. А на Україні роботи мене ніхто не позбавляв. Приміром, працюватиму на матчі молодіжних команд "Закарпаття" та "Іллічівця".

- Але надалі згідно з рішенням керівництва Прем"єр Ліги Ви не будете обслуговувати матчі за участю провідних команд...

- Згідно з останньою інформацією зовсім скоро зміниться керівництво суддівського комітету, та й взагалі в цьому аспекті буде чимало пертурбацій. Тому не хотів би робити далекосяжні висновки. Тести ж здавати все одно буду і стверджую, що свисток ховати не збираюся.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Орєхова відсторонили від міжнародних матчів до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути