Ексклюзиви
четвер, 10 травня 2007 13:28

Тимощук планує приїхати до Києва, щоб підтримати "Шахтар" у фіналі Кубка України

 

Учора Анатолій Тимощук, 28 років, став новим капітаном пітерського "Зеніта". Сьогодні він відповів на запитання "ГПУ".

Рішення про вручення вас капітанської пов"язки приймав головний тренер команди дік Адвокат чи партанери обрали вас шляхом голосування?

- Це було командне рішення. Адвокат його тільки оголосив на зборах перед тренуванням.

Попередній капітан - Владислав Радімов побився на полі з партнером по команді Ріксеном. Його наступник Аршавін з"явився на базі перед матчем вночі і на деякий час був відсторонений від основного складу. Хаген, новий капітан, конфліктував з голкіпером "Зеніта" Малофеєєвим. Ви капітанську пов"язку взяти не побоялися. Чому?

- Будь-який футболіст, який носив капітанську пов"язку у "Зеніті", - був гідним цього. Відповідальність мене не лякає: усі ми об"єднані однієї метою - стати чемпіонами. У будь-якому колективі є складні ситуації, перелічені вами - уже в минулому. Я ж звик концентруватися на майбутньому. Крім довіри, це ще питання зобов"язань. Уболівальники чекають від нас перемог.

"Зеніт" після 8 турів йде третім у чемпіонаті Росії. Як оціните старт команди?

- Нормально. Відстиаємо від лідера, московського "Спартака" на три очки. Весь чемпіонат ще попереду, боротимемося за перше місце.

У Пітері адаптувалися?

- Давно і успішно. Мешкаю з дружиною за містом - наш будинок розташований у селищі Юккі. Комфортне місце, є куди запросити друзів.

Ваш колишній клуб, "Шахтар", програв двічі поспіль програв удома в чемпіонаті України. Чим пояснити невдачі команди?

- Мені важко судити, бо у самому колективі я зараз не перебуваю. Тільки стежу за новинами і за можливістю переглядаю матчі гірників. Радий, що "Шахтар" вийшов до фіналу Кубка України. Планую приїхати до Києва і підтримати гірників у фінальному поєдинку.

2-го червня в Парижі українці гратимуть з французами у відбірному матчі чемпіонату Європи. Чи є шанси хоча б на нічию, враховуючи імовірну відсутність травмованого Шевченка?

- Франція - друга команда світу. Франція гратиме на своєму полі, і матч буде складним для нас. Але Україна готова грати не на нічию, а на максимальний результат. Ім"я та титули суперника на наші завдання вплинути не можуть. Якщо у нас і будуть кадрові проблеми, тренерський штаб знайде їх правильне рішення.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Тимощук планує приїхати до Києва, щоб підтримати "Шахтар" у фіналі Кубка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути