четвер, 26 листопада 2020 11:28

Так програвати неприпустимо – українська преса про гру "Шахтаря"

Так програвати неприпустимо – українська преса про гру "Шахтаря"
Андрій П'ятов зіграв один із найгірших матчів. Фото Рейтер

Українська преса без особливого запалу коментує поразку донецького "Шахтаря" в Менхенгладбасі.

"УА-Футбол " наводить слова колишнього форварда гірників Олексія Бєліка:

"Сезон добігає кінця і помітна різниця, що Боруссія зіграла минулий сезон, відпочила і увійшла в новий сезон. З іншого боку "Шахтар", який зайшов далеко в Лізі Європи і не мав можливості добре відпочити, підготуватися до нового сезону, це дуже помітно.

Так, це Ліга чемпіонів, але емоційно не так горять очі, як зазвичай. Щось заважає "Шахтарю", є проблеми в обороні, але попереду немає тієї легкості, того азарту, з яким футболісти грали в минулій Лізі Європи, а головне – нема часу виправляти помилки".

Все гірше справи у "Шахтаря", – бідкається "Терикон". – Після перемоги над "Реалом" в Мадриді гірники не можуть забити в третьому матчі поспіль. І добре - нульова нічия з "Інтером", але дві великих поразки від гладбаської "Боруссії" з загальному рахунком 0:10.

"Шахтар" — улюблений суперник "Боруссії". Перемігши в першому матчі з рахунком 6:0, менхенгладбаська команда зробила результат вже до перерви. Всього "Боруссія" забила українцям десять (!) голів за два матчі.

З такими результатами і, що головне, абсолютно беззубою грою в атаці, складно розраховувати навіть на третє місце в групі. А більше "Шахтарю" чи світить", – язвить "Спорт. уа"

"Хто-небудь міг уявити, що після виїзної перемоги над "Реалом" і нічиєї з "Інтером" ,"Шахтар" двічі поступиться гладбаській "Боруссії" з принизливим загальним рахунком 0:10? - журиться "Трибуна". - Може гірники і не були фаворитами, але програвати так - неприпустимо.

Іноді буває, що вам сниться один і той же сон. Найчастіше він страшний, неприємний, мерзенний. Сьогоднішній матч в Гладбахе - це такий сон, який ми вже бачили. З дикими фейлов захисників, ляпом П'ятова, з черговим пропущеним голом з кутового і абсолютно імпотентної грою в атаці. Свій перший удар в площину воріт німців "Шахтар" завдав на 82-й хвилині, коли всі питання вже були зняті.

Хто-небудь міг уявити, що після виїзної перемоги над "Реалом" і нічиєї з "Інтером" ,"Шахтар" двічі поступиться гладбаській "Боруссії" з принизливим загальним рахунком 0:10

А найголовніше, сьогодні "Шахтар" абсолютно не показав свій козир - швидкі атаки з підключенням Додо, імпровізацією Марлоса і розумними передачами Патрика. Команда грала стоячи, без ривкової роботи, без прискорень, пробігши майже на сім кілометрів менше, ніж суперник. Для футболу це колосальна цифра.

Коли до фінішу першої частини сезону ще майже місяць, твоя команда програє два матчі із загальним рахунком 0:10, та ще й відстає від найлютішого ворога в чемпіонській гонці, ти замислюєшся про зміни. Хто винен? Тренер - перша думка для багатьох. Результати страждають, а команда не біжить. Якщо до сьогоднішнього дня багато скромно натякали, що Каштру пора купити квиток до Португалії, то зараз будуть кричати на весь голос - тренера потрібно звільнити.

До речі, самого Луїша навіть не було в цьому матчі на лавці "Шахтаря".

Каштру не заслужив звільнення. Він працює в умовах, на які не може вплинути. Або може вплинути мінімально. Коронавірус вдарив по "Шахтарю" не менше масштабно, ніж по "Динамо". Багато гравців випали з тренувального ритму, з працею набирають форму. А хтось, як Ісмаїлі і Корнієнко, випали надовго через травми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Боруссія" розгромила "Шахтар"

Поразка із загальним рахунком – 0:10 стала найбільшою в історії "Шахтаря".

Зараз ви читаєте новину «Так програвати неприпустимо – українська преса про гру "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути