понеділок, 18 квітня 2011 18:13

Таджицького футболіста дискваліфікували через бороду

Таджицького футболіста дискваліфікували через бороду

Один з провідних гравців футбольної команди "Хайр" з міста Вахдат вищого футбольного дивізіону Таджикистану Парвіз Турсунов не був допущений до матчів у новому сезоні через свою бороду.

Коментуючи причини дискваліфікації гравця, старший тренер клубу Тохір Мумінов заявив, що керівництво команди не має претензій до Турсунова, в тому числі з приводу його зовнішності.

"Проте через зовнішність у нього є проблеми з МВС. І поки він не вирішив питання своєї бороди, його відсутність негативно позначається на грі команди. Він один з універсальних гравців команди, який може справлятися з поставленим перед ним завданням, як в оборонній лінії, так і в нападі"- сказав тренер.

Тим часом сам футболіст заявив журналістам, що якщо перед ним буде стояти вибір - борода чи футбол, він зробить його на користь рослинності на обличчі.

"Тому що футбол - це мирське, а ми повинні думати про вічне. Носіння бороди - один з важливих суннатов пророка Мухаммада" - сказав Турсунов.

У прес-службі МВС Таджикистану заявили, що розпоряджень керівництва міністерства щодо носіння бороди спортсменами немає, "і ті співробітники МВС, які чинять тиск на громадян, що носять бороду через їх зовнішність, в разі виявлення їх особ понесуть покарання".

Тим часом раніше було зафіксовано декілька випадків затримання громадян Таджикистану правоохоронними органами через носіння бороди.

Зокрема 8 січня 2011 були затримані близько 30 бородатих чоловіків, яких після зняття відбитків пальців і встановлення особи відпустили.

Міністр внутрішніх справ Таджикистану Абдурахім Каххаров заявляв, що співробітники міліції іноді затримують бородатих чоловіків для того, щоб встановити їх особу, оскільки фото на документах у таких людей часто відрізняється від оригіналу.

Він спростував відомості про те, що міліція затримує людей за сам факт носіння бороди.

Зараз ви читаєте новину «Таджицького футболіста дискваліфікували через бороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути