середа, 13 лютого 2008 15:00

Спілберг бойкотуватиме Олімпіаду в Пекіні

Стівен Спілберг офіційно залишив пост художнього консультанта літніх Олімпійських ігор в Пекіні. Причиною бойкоту режисер назвав відмову Китаю сприяти припиненню збройного конфлікту в суданській провінції Дарфур.

"Зараз я повинен приділити весь свій час і енергію не олімпійським церемоніям, а швидкому закінченню жахливих злочинів проти людяності, які продовжуються в Дарфурі", - заявив режисер.

Громадянська війна в Дарфуре продовжується з 2003 року. Вважається, що не менше 400 тисяч чоловік стали жертвами конфлікту, який в пресі найчастіше називають геноцидом і гуманітарною катастрофою. Оскільки КНР є офіційним постачальником зброї до Судану, то прихильники швидкого припинення конфлікту в Дарфурі вимагають від Пекіна чинити тиск на суданський уряд.

У 2006 році Спілберг отримав запрошення консультувати китайського режисера Чжана Імоу, якому доручені церемонії відкриття і закриття Ігор-2008. Але американський режисер так і не підписав офіційний контракт з оргкомітетом пекінської Олімпіади.

Більш того, ще навесні 2007 року він написав лист Ху Цзіньтао, генсеку Комуністичної партії Китаю, з проханням звернути увагу на те, що відбувається в Дарфурі. У серпні 2007-го Спілберг вперше заявив про те, що готовий вийти з олімпійського проекту.

Lenta Ru
Зараз ви читаєте новину «Спілберг бойкотуватиме Олімпіаду в Пекіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути