середа, 02 серпня 2017 11:09

Відбувся найдовший матч в історії футболу

Відбувся найдовший матч в історії футболу
Тривалість матчу між "Сантосом" і "Пеньяроялем" склала три з половиною години

2 серпня 1962 року відбувся найдовший матч в історії футболу . Це була гра-відповідь фіналу Кубка Лібертадорес. Зустрічалися "Сантос" із Бразилії і уругвайський "Пеньяроль". Перший поєдинок на виїзді бразильці виграли - 2:1.

У матчі-відповіді, коли рахунок на 49-й хвилині став 2:1 на користь гостей, на трибунах почалися заворушення. Бразильці відразу відновили рівновагу, але на 70-й хвилині уругвайці знову вийшли вперед - 3:2.

У цей момент рефері з Чилі Роблеса травмували кинутим з трибуни каменем. Він знепритомнів. Знадобилося 80 хвилин, щоб привести його до тями й умовити продовжити гру. Незабаром форвард "Сантоса" Паган направив м'яч у сітку воріт гостей, але лайнсмен зафіксував офсайд і майже відразу в нього потрапили кілька каменюк.

Рефері травмували кинутим з трибуни каменем і він знепритомнів

Тоді Роблес домовився з представниками команд про те, що матч припиняється, а щоб не злити публіку і забезпечити безпеку учасників гри, футболісти зробили вигляд, що зустріч продовжилася, і рахунок став - 3:3.

У протокол був записаний результат - 3:2 на користь "Пеньяроля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдовший матч в історії хокею тривав 217 хвилин 14 секунд

Згідно з регламентом, 30 серпня на нейтральному полі в Буенос-Айресі відбувся третій, вирішальний, поєдинок. Його з результатом 3:0 виграв "Сантос": два голи у переможців забив Пеле. Що ж стосується матчу, що відбувся 2 серпня, то його тривалість становила 3,5 год.

Зараз ви читаєте новину «Відбувся найдовший матч в історії футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути